De 52 weken spaarchallenge! Spaar € 1.378,- met de gratis spaartracker.

Soms kan geld sparen eigenlijk heel saai zijn. Je geeft jouw geld niet uit, maar werkt naar een doel toe. Om het een klein beetje leuker te maken, kun je op een spaartracker op een leuke manier weergeven wat jou nog te doen staat, en waar je nu bent. Dus vandaag daag ik je uit om maarliefst € 1.378,- in één jaar bij elkaar te sparen en mee te doen met de 52 weken spaarchallenge!

Wat is de 52 weken spaarchallenge?

De 52 weken spaarchallenge richt zich erop om elke week een bedrag te sparen, voor 52 weken lang. Je kunt zelf een bedrag per week kiezen, maar het bedrag is elke week anders dan de voorgaande weken. De ene week kies je bijvoorbeeld maar € 2,- omdat het een dure week was, maar een andere week heb je misschien veel geld over en streep je de € 52,- af. Nadat je alle bedragen hebt gehad, heb je € 1.378,- gespaard! En elk bedrag dat je spaar, kleur je in op de spaartracker. Zo kun je gemakkelijk zien welke bedrag je nog te gaan hebt.

Je spaart op deze manier € 1 + € 2 + € 3 + … + € 52 = € 1.378,- in 52 weken!

Spaar je dit contant of digitaal?

Of je dit digitaal wilt sparen of contant maakt eigenlijk niet zo veel uit. Doordat je de visuele spaartracker gebruikt, heb je toch overzicht over waar je staat. Wel is het belangrijk om het in een eigen ‘potje’ te doen, zodat je het niet per ongeluk uitgeeft. Je kunt bijvoorbeeld potjes aanmaken bij Moneyou Go.

Ik spaar voor een nieuwe laptop. Omdat ik al heel veel digitale spaarpotjes heb, heb ik ervoor gekozen om de bedragen contant te gaan sparen. Omdat geld storten bij mijn bank ook geld kost (0,5% van de storting!), haal ik van het contante bedrag een cadeaubon van de winkel waar ik het wil kopen.

Doe je mee?

Doe jij ook mee met de 52 weken spaarchallenge? Download dan hier onder de gratis spaartracker en deel jouw voortgang op Instagram met de hashtag #52wekensparen!

2 Comments on “De 52 weken spaarchallenge! Spaar € 1.378,- met de gratis spaartracker.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.