One Broke Girl test: Uitgroei Spray van de drogist

Eenieder die zijn haar verft krijgt ermee te maken: uitgroei! In 4 tot 6 weken wordt deze bij de meeste mensen zichtbaar, omdat jouw haar groeit. Maar soms is het niet het meest handige moment om jouw haar direct opnieuw te verven, of heb je net dat ene leuke feestje waarvoor je graag met uitgroei-vrij haar wilt verschijnen. Een oplossing voor dit probleem is Uitgroei Spray. Maar werken ze wel? En welke is dan de beste? Vandaag in de test: Uitgroei Spray.

Test Uitgroei Spray

Wat is uitgroei spray?

Wanneer je last hebt van uitgroei, kun je dit verbergen door gebruik te maken van zogenaamde Uitgroei Spray, een spray waarmee je kleur in jouw haar spuit. Verschillende merken bieden deze aan, en je hebt ze ook in verschillende kleuren. Echt gekke mode-kleuren zoals roze of blauw heb ik niet gevonden, maar de gangbare blond-tinten en een paar verschillende soorten bruin zijn zeker beschikbaar. Deze spray spuit je over de uitgroei die je wilt verbergen en voila, niemand die meer ziet dat je eigenlijk je haar moet verven.

Hoe gebruik je uitgroei spray?

Een goed gebruik van uitgroei spray begint met een goede voorbereiding. Bescherm eerst jouw kleding door een oude handdoek over jouw schouders te leggen. Je kunt namelijk een beetje knoeien, en aangezien je toch een soort verf in jouw haar spuit, gaat dit niet zomaar meer uit jouw kleding. Ook is het handig om de spray in de badkamer (op tegels) te gebruiken, zodat je het snel kunt schoonmaken als er toch een drupje op de vloer is gekomen.

Elke uitgroei spray werkt eigenlijk op dezelfde manier. Je begint met het goed schudden van het flesje. Daarna spuit je het op de uitgroei die je wilt verbergen. Ik spuit zelf niet mijn hele haar vol, maar kies ervoor om alleen mijn scheiding en de haarlijn aan de voorkant in te spuiten. Het spuiten doe je in een vloeiende beweging. Als je heel vaak kleine beetjes spuit, kan het flesje een beetje druppen.

En klaar!

De uitgroei sprays beweren dat ze blijven zitten totdat je jouw haar weer wast… Dat gaan we testen!

Welke Uitgroei Spray neem ik mee in de test?

  1. L’oréal Paris Magic Retouch – € 9,99 voor 75 ml
  2. Syoss Uitgroeispray – € 9,99 voor 120 ml
  3. Kruidvat Colors to Cover – 4,19 voor 100 ml

Alle sprays heb ik bij de drogist gekocht, en deze zijn dus universeel verkrijgbaar. Alleen de spray van Kruidvat eigen merk is natuurlijk alleen verkrijgbaar bij Kruidvat. De sprays van Syoss en L’Oréal zijn dubbel zo duur als die van Kruidvat, maar regelmatig in de aanbieding voor 1+1 gratis. Ik koop de meeste drogisterij-artikelen nooit voor de volle prijs.

Omdat mijn haar bruin is, kies ik voor de kleur middenbruin, om goed te vergelijken in de test van de uitgroei spray.

De test

Elke spray heb ik individueel van elkaar getest en twee dagen laten zitten voordat ik mijn haar waste, om te zien of het ook doet wat het beloofd. Het aanbrengen van de spray gaat voor alle drie de sprays op dezelfde manier, maar bij het schudden van de Kruidvat Colors to Cover krijg ik wel een beetje een carnavalsgevoel. Er zit namelijk een soort balletje in de fles, waardoor het klinkt alsof ik glitterspray in mijn handen heb en een gek kapsel voor carnaval probeer te maken.

Mijn uitgroei is elke keer goed bedekt, maar wel valt het heel erg op dat de spray van L’Oréal een mooie glanzende uitgroei maakt, terwijl die van Syoss en Kruidvat een matte finish hebben. Hierdoor valt het bij deze twee sprays veel meer op dat ik iets in mijn haar heb, omdat de matheid afwijkt van de glans van mijn eigen haar. Jammer. Ook knoei ik met alle sprays, en moet ik direct mijn voorhoofd en handen goed wassen, zodat de verf niet in trekt.

Aan het eind van de eerste dag zien ze er alle drie nog wel hetzelfde uit als hoe ik ze erop heb gedaan, dus dat is positief. Maar op dag twee begin je het verschil te zien… Waar de spray van L’Oréal nog stevig op de uitgroei zit, zijn die van Syoss en Kruidvat al dusdanig vervaagd, dat ik eigenlijk opnieuw een laag op zou moeten spuiten om de volgende wasbeurt te kunnen halen.

Ik gebruik uitgroei spray regelmatig om uit te kunnen stellen dat ik mijn haar moet verven. Mijn haar is van origine blond, maar ik verf het bruin. Dus het verschil is wel erg groot. Dit is een heel handige oplossing hiervoor.

Beauty dealsBeauty deals

Mijn beoordeling

L’Oréal Magic RetouchSyoss Uitgroei SprayKruidvat Colors to Cover
Gemak met aanbrengen+++
Kleur direct na aanbrengen+
Kleurvastheid na 1 dag+++
Kleurvastheid na 2 dagen+
Prijs per hoeveelheid+
Eindoordeel1e plaats3e plaats2e plaats

Voor mij is L’Oréal Magic Retouch de absolute winaar van deze test. Hij houdt de uitgroei glanzend, in plaats van de matte finish. Daarnaast houdt de kleur het ook echt vol tot de volgende wasbeurt, waardoor je niet opnieuw bij hoeft te spuiten. Hoewel de spray van Kruidvat duidelijk het goedkoopst is, heb je hier ook dubbel zo veel van nodig wanneer je jouw haar niet dagelijks wast (zoals ik).

De grote verliezer wat mij betreft is de spray van Syoss. De prijs is net zo hoog als de spray van L’Oréal -er zit alleen iets meer in het flesje-, maar hij houdt net zo lang als de spray van Kruidvat en geeft hetzelfde matte resultaat.

Wil je uitgroei spray ook eens proberen?

Morgen komt er op mijn Instagram account @Onebrokegirl.nl een winactie, waarbij ik 3 uitgroei sprays (van alle merken die ik hier heb getest) weg geef in 3 verschillende kleuren!

Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets aanschaft, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt natuurlijk niets extra. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.

One Comment on “One Broke Girl test: Uitgroei Spray van de drogist”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.