De laatste tijd hoor en zie je overal berichten over passief inkomen en meerdere inkomstenstromen hebben. En geef deze mensen eens ongelijk: wie wil er nu geen geld verdienen op momenten dat je niet fysiek aan het werk bent? Er zijn heel veel manieren om dit soort inkomstenstromen op te bouwen en een van die manieren is door middel van staking op je crypto. Hoe dit in zijn werk gaat en wat crypto staking precies is, kun je hieronder lezen.
Wat is staking precies?
Staking is een proces waarbij mensen hun crypto vasthouden in een digitale portemonnee om het netwerk van die specifieke crypto te ondersteunen en beveiligen. In ruil daarvoor worden ze beloond met extra crypto (staking). Je kunt dit vergelijken met de rente die jij op je spaarrekening ontvangt of met het dividend dat je over aandelen krijgt. Het is in principe een soort beloning omdat je jouw ‘geld’ daar hebt staan.
Hoe werkt staking?
Wanneer je besluit om deel te nemen aan staking, vergrendel je een bepaalde hoeveelheid van een bepaalde crypto in een speciale wallet die werkt met dat specifieke netwerk. Deze wallet wordt vervolgens gebruikt om transacties te valideren en nieuwe blokken aan de blockchain toe te voegen. Als beloning voor je bijdrage ontvang je regelmatig stakingsbeloningen in de vorm van extra munten.
Ik gebruik zelf de app Bitvavo voor mijn crypto en hierin kun je een vinkje aanzetten als je staking wil over je cryptomunten. Ik heb niet zo’n grote portefeuille, dus het tikt niet super snel aan. Maar hey, ik zeg geen nee tegen gratis geld. Naarmate je portefeuille groeit, verdien je ook steeds meer staking.
Hoe begin je?
Het goede nieuws is dat beginnen met staking gemakkelijker is dan ooit tevoren. Met de groeiende populariteit van crypto zijn er meerdere platforms en exchanges die staking diensten aanbieden. Het enige wat je hoeft te doen is een geschikte broker kiezen, crypto munten aankopen die staking aanbieden en de staking activeren. Het is net zo makkelijk als het verplaatsen van geld naar een spaarrekening!
Hoeveel staking ontvang je over je cryptomunten?
Ik krijg niet over alle cryptomunten die ik in mijn portefeuille heb zitten staking. Je kunt op een aantal cryptomunten staking ontvangen, ik zal er hieronder een aantal opsommen, zodat je ziet hoeveel je krijgt op welke cryptomunten.
- Ethereum (ETH) ~ 1,01%
- Cardano (ADA) ~ 2,05%
- Tezos (XTZ) – 2,50%
- Solana (SOL) ~ 3,00%
- Livepeer (LPT) ~ 10,00%
De percentages kunnen veranderen aangezien ze afhankelijk zijn van de marktomstandigheden.
Geld maakt geld
Je hoeft niet ‘rijk’ te zijn om te beginnen met beleggen, je ‘moet’ gewoon beginnen. Je kunt ook met kleine bedragen crypto kopen. Bitcoin staat nu bijvoorbeeld op ruim 64.000 euro maar je kunt ook een stukje Bitcoin kopen voor bijvoorbeeld 100 euro. Als je structureel geld blijft inleggen, kun je dus op twee manieren geld verdienen. Je eerste verdienkans is wanneer de koersen omhoog gaan. Het is slim om dan af en toe wat winst te pakken. Stel je legt 100 euro in en dit staat na een tijdje op 170 euro. Je kunt dan 50 euro eruit halen en op het moment dat de koers weer zakt, leg je de 50 euro weer in. Op die manier maak je je portefeuille stukje bij beetje groter.
De tweede manier om geld te verdienen met crypto is door middel van staking. Houd altijd de lange termijn in gedachten en handel niet in paniek.
Mijn crypto is mijn speelpotje
Ik zie mijn crypto portefeuille echt als speelgeld. Ik heb in het begin veel fouten gemaakt, maar nu heb ik een andere strategie. Ik bepaal van te voren op welk bedrag ik een deel verkoop en als de koers daarna weer zakt, koop ik weer bij. Soms gaat dit nog mis, want “stel dat het nog hoger gaat”. Maar uiteindelijk snijd je jezelf in je vingers met dit soort impulsieve acties. Trust me, I know.
Disclaimer
In dit artikel worden affiliate links gebruikt. Hiervoor ontvangt One Broke Girl soms een vergoeding. Jij betaalt niets extra.
Tiffany is 32 jaar oud en heeft twee kinderen. Ze houdt ontzettend van wandelen en lezen en geniet graag van uitstapjes met haar gezin. En hoewel ze dol is op geld, is besparen eigenlijk niets voor haar. Zij wil liever flink ‘side hustlen’ en meer verdienen. Dit deelt ze dan ook graag op OneBrokeGirl.nl en haar eigen website.