Het zal je maar gebeuren: je wordt ziek op vakantie en belandt in het ziekenhuis, waardoor je gigantische kosten moet maken. Het overkwam Nathalie (32) tijdens haar vakantie in Mexico.
Wat begon als een prachtige reis eindigde in een horrorscenario. Alleen in een ziekenhuis in Mexico, ver hier vandaan. Haar vriend moest namelijk terug naar Nederland, want hij moest weer aan het werk. En buiten dat kostte haar dit ook nog eens heel veel geld.
Droomvakantie eindigt in horrorscenario
Nathalie en haar vriend hadden een heerlijke vakantie. Ze genoten van alles wat Mexico te bieden had. Van prachtige tempels tot heerlijke zandstranden, ze hadden een perfecte rondreis achter de rug en zouden op het einde van deze mooie reis nog even lekker genieten van een all-in resort aan het strand.
Tot het mis ging. Nathalie werd doodziek en bleek een flinke voedselvergiftiging te pakken te hebben. Ze werd zelfs zo ziek, dat ze opgenomen moest worden in het ziekenhuis.
Ik dacht dat ik doodging…
“Middenin de nacht werd ik wakker. Het zweet brak me uit en al snel moest ik flink overgeven. Ik zal je de details besparen, maar het kwam er aan alle kanten uit. Ik voelde me ontzettend beroerd. Gelukkig waren we in een wat luxer hotel en hadden we die dagen weinig op de planning staan, maar na twee dagen voelde ik me eigenlijk alleen maar slechter.”
Via het hotel werd er een arts ingeschakeld, want Nathalie was er slecht aan toe. Het bleek een doodgewone voedselvergiftiging te zijn, maar doordat ze niets binnen kon houden was ze flink uitgedroogd. De arts liet haar meteen opnemen, maar dit bleek een duur grapje.
Geen normaal ziekenhuis
Nathalie kwam terecht in een privékliniek. “Eigenlijk vond ik dat wel fijn, want ik had niet zo’n vertrouwen in de Mexicaanse ziekenhuizen, maar toen we de rekening gepresenteerd kregen achteraf, ging ik bijna weer van mijn graadje, maar dan van de schrik.”
De rekening bedroeg maar liefst 15.000 euro! Een privékliniek is natuurlijk een stuk duurder dan een normaal ziekenhuis en de arts was er gewoon vanuit gegaan dat dit beter zou zijn voor een westerse toerist. Bovendien ging hij ervanuit dat ze dit, als Europeaan, makkelijk zou kunnen betalen. Het was dus even slikken toen de rekening gepresenteerd was.
Moederziel alleen
Maar dat was nog niet alles. Nathalie lag in het ziekenhuis op het moment dat ze terug naar huis zouden vliegen. Het ging al een stuk beter met haar, maar ze kon nog niet naar huis. Haar vriend moest gewoon werken en aangezien een langer verblijf en andere vlucht niet vergoedt zouden worden, vloog hij alvast terug naar Nederland.
“Dan lig je daar, moederziel alleen in een vreemd land in het ziekenhuis. Ik was allang blij dat het allemaal wel goed zou komen met me, maar het idee dat ik helemaal alleen terug naar huis moest vond ik verschrikkelijk.”
Geen reisverzekering
Nathalie draaide zelf voor de kosten op. Ze had namelijk geen reisverzekering en ook geen wereldwijde dekking op haar zorgverzekering. De privékliniek werd niet vergoedt en dus moest ze die 15.000 euro helemaal zelf ophoesten.
“Ik heb wel wat spaargeld, maar een half jaar voor die reis ging ook al mijn auto stuk en moest ik onverwachts een andere auto kopen, de bodem van mijn spaarpot waardoor al in zicht en die 15.000 euro die had ik niet zomaar even liggen.”
Gelukkig kon haar vriend bijspringen, maar dit heeft Nathalie en haar vriend wel aan het denken gezet.
“Ik denk niet dat we voorlopig ver weg op vakantie gaan en ik zal voortaan altijd checken hoe ik verzekerd ben en een extra reisverzekering afsluiten. Want dit hoop ik nooit meer mee te maken”.
Jouw geldverhaal
Heb jij ook een bijzonder geldverhaal? Neem dan contact op met interview@onebrokegirl.nl om jouw verhaal (indien gewenst anoniem) te delen met de lezers van one Broke Girl. Samen leren we van elkaar.
Disclaimer
In dit artikel worden affiliate links gebruikt. Wij ontvangen wellicht een vergoeding wanneer je klikt op onze links. Dit kost jou niets extra.
Lydia is online content maker en moeder van twee jonge kinderen. Daarnaast belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële onafhankelijkheid. Haar interesse in geld zit heel diep, en ze deelt haar kennis graag met anderen.