Ik hoor het zo vaak als ik mijn vriezerinhoud deel op Instagram… Huh? Kun je dit invriezen? Dus vandaar vertel ik je de meest onverwachte producten die ik in mijn vriezer bewaar, zodat jij jouw vriezer ook super efficiënt kunt gebruiken.
In dit artikel...
Fix voor jezelf een fijne vriezer!
Ik ben dol op mijn vriezers. Jawel, ik heb er twee! Altijd heb ik iets te eten in huis en ik kan gebruik maken van fijne voorraad aanbiedingen die ik direct de vriezer in kan gooien. Ook gaat er een heleboel vriezerspul mee terug wanneer we een tripje naar Engeland maken, zodat we nog zeker een half jaar van heerlijke Engelse producten kunnen genieten.
Mijn eerste vriezer is ingebouwd in mijn keuken en heeft 4 lades. Hij is al een beetje oud, maar omdat hij bij het huis kwam, gebruiken we hem natuurlijk gewoon. Daarnaast hebben we nog een tweede tafelmodel vriezer met 4 lades in de schuur. Het is mijn droom om deze binnenkort te upgraden naar een hoog, no frost model. Zo kan ik nog meer opslaan in mijn vriezer.
Bij het kopen van een nieuwe vriezer is het wel slim om goed te kijken naar het energielabel. Hoe beter het energielabel, hoe minder elektriciteit hij gebruikt.
Toch een beetje duur om een gloednieuwe te kopen? Je kunt ze ook refurbished halen. Veel van deze producten zijn als showmodel gebruikt, of hebben verpakkingsschade, maar daardoor betaal je wel een stuk minder.
Kaas uit de vriezer
Een van de meest onverwachte producten in mijn vriezer is kaas!
Mijn favoriete kaas, de jonge kaas van Albert Heijn, is regelmatig in de bonus aanbieding. Maar niet élke week. Er zitten vaak een paar weken tussen, maar in ons huis gaat er wekelijks een blok kaas doorheen. Ik haal dus altijd 3 stukken tijdens een aanbieding. Eentje voor in de koelkast en twee voor in de vriezer.
Ik rasp ze verder niet, maar leg ze direct zo in de vriezer in de verpakking waarin ze komen. Jonge kaas kan wel eens wat droog worden aan de buitenrandjes als het lang in de vriezer ligt, maar als je zoveel kaas eet als wij, krijgt het daar de tijd niet eens voor.
De kazen die je het beste in kunt vriezen zijn de harde kazen. Hoe harder, hoe beter. Parmezaanse kaas, blokken kaas, oude kaas… Mozzarella heb ik nog nooit geprobeerd, maar lijkt me ook lastig om nog lekker uit de vriezer te krijgen.
Eet jij helemaal niet veel kaas en heb je maar een klein beetje over? Rasp het dan en doe het in een diepvrieszakje in jouw vriezer. Zo kun je het een keer gebruiken als je pastasaus maakt.
Overgebleven wraps
Heb je lekker wraps gegeten en zijn er nog een paar over? Dan kunnen die prima in de vriezer. Doe ze terug in de verpakking en doe hier een plastic diepvrieszak omheen. Je kunt ze zo invriezen en als je er eentje nodig hebt, haal je ze gewoon eruit en ontdooi je ze. Hartstikke handig, en zo hoef je overgebleven wraps niet meer weg te gooien.
Complete maaltijden
Het meest ideale aan het hebben van een vriezer is dat je ook complete maaltijden kunt invriezen. Zo kocht ik zelf bijvoorbeeld een ovenschaal met deksel bij IKEA, die zowel in de vriezer, magnetron als in de oven kan. Deze gebruik ik bijvoorbeeld om lasagne in te maken, die ik daarna invries. Extra gemakkelijk op een dag dat je toch al lasagne eet, want door een dubbele hoeveelheid te maken ben je zo klaar.
Vantevoren even laten ontdooien voordat je hem afbakt in de oven, en voila!
Ook sauzen zijn hartstikke gemakkelijk in te vriezen. Dus zorg ervoor dat je altijd wat extra bolognesesaus of Indiase curry maakt wanneer je het toch kookt en je hebt een gemakkelijke maaltijd voor jezelf als je geen zin hebt om te koken.
Vleeswaren
Dat je vlees kunt invriezen is algemeen bekend, maar dat geldt natuurlijk ook voor vleeswaren. Is jouw favoriete broodbeleg in de aanbieding? Sla er dan wat extra van in en leg het in de vriezer. Zo heb je altijd wat op voorraad.
Ik zou dat overigens niet doen bij super verse vleeswaren zoals rosbief of filet americain, maar gerookte of gekookte vleeswaren kan prima.
Ga je nou voor vlees om te gebruiken bij jouw avondmaaltijd? Haal het dan met een kortingssticker vanwege de houdbaarheid. Door het direct in de vriezer te leggen, kun je het nog hartstikke lang gebruiken.
Kruiden
Heb je nou toch zo’n potje verse kruiden gekocht in plaats van ze zelf te kweken? Zo eentje die maar een week meegaat en je daarna kunt weggooien? Knip dan gauw alle kruiden af en vries deze in een potjes of zakje in. Door ze direct vanuit de vriezer in jouw gerecht te verwerken, blijven ze nog best wel knapperig.
Je kunt meer invriezen dan je denkt!
Zo zie je maar weer… Je kunt meer invriezen dan je denkt. Iedereen heeft wel onverwachte producten in zijn vriezer zitten.
Maak gebruik van jouw vriezer om jouw voorraad uit te breiden met de beste aanbiedingen. En geniet van het moment dat je niet hoeft te wachten op een Thuisbezorgd maaltijd, maar gewoon lekker in jouw vriezer kunt duiken.
Jouw portemonnee zal je dankbaar zijn.
Heb jij nog vriezer tips? Deel ze in de comments!
Disclaimer
In dit artikel worden affiliate links gebruikt. Als je hierop klikt, ontvangt One Broke Girl wellicht een vergoeding. Jij betaalt niets extra.
Annelie says
Overrijpe bananen zijn ook goed in te vriezen! Ik haal meestal de schil er vast af en snijd de banaan in blokjes. Dit doe ik in een bakje in de vriezer. Handig voor in en smoothie, bananenbrood of pannenkoeken! En als ik zin heb ik in ijs, mix ik de bevroren banaan in een blender 👌
Janneke says
Druiven zijn ook geweldig om in te vriezen. Goed voor de lijn als je ‘s avonds iets anders te kraken wil tussen de tanden ipv Chips en voordelig als ze in de aanbieding zijn of met 35% kortingsstickers bij de appie
Ed says
Altijd verse gember bij de hand?
Gember kan prima worden ingevroren. Telkens uit de vrieslade pakken en er een paar plakken/stukjes van af snijden met een diepvries mes (grote grove kartels).
Let op: de gember niet laten ontdooien en weer invriezen!