Jouw oude meubels inruilen met de IKEA Meubel Inruilservice

Bijna iedereen heeft wel iets van IKEA in huis staan. Zelfs Christiano Ronaldo werd laatst op Instagram gespot met een ANTILOPP kinderstoel, en die kerel komt om in het geld. Maar iedereen wil wel eens iets anders, en IKEA meubels leveren niet altijd meer een leuk bedrag op via Marktplaats. Gelukkig is daar de IKEA Meubel Inruilservice, waarbij je jouw gebruikte IKEA meubels kunt inruilen voor een voucher die je kunt besteden bij, je raadt het al: IKEA.

IKEA meubels inruilen

Wat is de IKEA Meubel Inruilservice

IKEA heeft ambitie uitgesproken om in 2030 volledige circulair te zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat alle producten die IKEA verkoopt voor 100% uit hernieuwde of gerecyclede materialen mogen bestaan, en ze promoten steeds meer initiatieven om beter met het milieu om te gaan. Een daarvan is de IKEA Meubel Inruilservice. Want jouw meubels een tweede leven geven, is natuurlijk sowieso een goed idee.

Bij verschillende IKEA filialen in Nederland kun je jouw oude IKEA meubels waar je op uitgekeken bent, maar die nog wel in goede staat zijn, inruilen voor een voucher die je weer kunt besteden bij IKEA zelf. Afhankelijk van staat van het meubel krijg je 30% tot 50% van de aanschafprijs terug. Jouw oude meubel wordt dan opnieuw verkocht bij IKEA zelf, voor een zacht prijsje. Een soort kringloopwinkel, maar dan met alleen IKEA meubels.

Kun je alles inleveren?

Aangezien ze bij IKEA niet alles geschikt vinden om opnieuw te verkopen, kun je niet zomaar alles aanbieden. Maar wat wel kan zijn: alle ladekasten, bureau’s, eettafels, boekenkasten en wandplanken, kleine tafels, TV meubels en stoelen zónder bekleding.

En artikelen die sowieso zijn uitgesloten van de IKEA Meubel Inruilservice zijn bijvoorbeeld baby-artikelen, keukenartikelen, en elektrische apparaten. Oh, en natuurlijk meubels die helemaal niet bij IKEA zijn gekocht.

Maar er zit wel een klein haakje -of oogje- aan deze actie. Want omdat de IKEA filialen deels franchise ondernemingen zijn (die dus een eigen eigenaar hebben), zijn de voorwaarden voor het inleveren van jouw gebruikte IKEA meubels niet bij elk filiaal hetzelfde. Zo nemen ze in Haarlem alleen meubels aan die maximaal 2 jaar oud zijn, terwijl ze in Eindhoven alleen meubels die gekocht zijn bij de koopjeshoek uitsluiten om in te leveren.

Hoe werkt het inruilen van jouw IKEA meubels?

Het inruilen van jouw oude IKEA meubels is eigenlijk vrij eenvoudig. Eerst stuur je een mailtje naar de afdeling Recovery van het filiaal waar je het wilt inleveren. Deze mailadressen zijn gemakkelijk te vinden door even te Googlen. Je stuurt foto’s van het meubel wat je wilt inleveren, en vertelt hoe oud het meubel is en in welke staat het zich bevindt. Je ontvangt dan een mailtje terug met de aanbieding die IKEA je doet om jouw product in te leveren.

Vanaf dat moment heb je 2 weken de tijd om jouw meubel naar IKEA te brengen, maar let op: je moet hem in elkaar gezet inleveren. Gelukkig is er bij alle IKEA filialen voldoende ruimte om een uit elkaar gehaald product opnieuw in elkaar te zetten voordat je deze inlevert.

Neem wel jouw IKEA Family pas mee voor het inleveren, want deze service is alleen voor IKEA Family leden. Heb je die niet? Dan kun je die bij de IKEA zelf gratis laten maken en direct gebruiken.

En wat zijn nou toppers voor besteden van de voucher?

Best veel IKEA producten komen regelmatig als beste uit tests, of zijn kwalitatief een stuk beter dan de producten van concurrenten. Zo is het MORGEDAL foam matras als ‘Beste Koop’ uit de test van de Consumentenbond gekomen in 2016. Het feit dat het een budget winkel is, hoeft dus niet per se iets te zeggen over de kwaliteit.

Zelf ben ik groot fan van de KONCIS knoflookpers. Hoe veel knoflookpersen ik met mijn hulk-handen niet kapot heb geknepen is niet meer op twee (hulk-)handen te tellen. Maar nadat ik een test van Kassa had gezien en deze daar als beste uit kwam, heb ik hem direct aangeschaft en ik ben er na jarenlang gebruik nog steeds super blij mee.

Ook schafte ik mijn hele thuiswerkplek aan bij IKEA. Een fijn in hoogte verstelbaar bureau met een gezellige bureaustoel en een bureaulamp waarmee ik draadloos mijn telefoon kan opladen. En dat werkt gewoon écht!

Keuze genoeg bij onze grote Zweedse vriend.

Wist je dat je bij IKEA ook jouw producten online kunt bestellen en ophalen? Je hoeft dan niet heel de winkel door -met mondkapje op- om te halen wat je zoekt.

Deze post bevat affiliate links naar IKEA. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij IKEA iets aanschaft, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt natuurlijk niets extra. Deze vergoeding gebruik ik om One Broke Girl in de lucht te houden. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.

One Comment on “Jouw oude meubels inruilen met de IKEA Meubel Inruilservice”

  1. Ik vind het een interessant initiatief en ik hoop dat het echt een nieuwe denkwijze representeert. Dat Ikea in 2030 volledig circulair zal zijn, neem ik trouwens wel met een flinke korrel zout. Dst betekent dat álles wat ze produceren even hoogwaardig wordt hergebruikt, dus geen enkele afvalstroom meer. Dus ook geen verpakkingen weggooien, alles innemen en daar weer nieuwe meubels en artikelen van maken die even kwalitatief en gebruiksvriendelijk zijn. Precies waar we heen moeten, maar ik zie het eerlijk gezegd nog niet gebeuren op deze korte termijn. Corculair wordt makkelijk gebruikt als term, maar er komt veel bij kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.