Het is weer een typische Hollandse zomer, heerlijk onvoorspelbaar, maar vooral warm. Er zijn in ieder geval genoeg mooie dagen om eens lekker te gaan barbecueën. Een nadeel van barbecueën, is dat de prijzen in de supermarkt onwijs gestegen zijn. Met name voor vlees betaal je tegenwoordig de hoofdprijs. In dit artikel geef ik je tips hoe je jouw goedkope barbecue organiseert, zodat het nog enigszins betaalbaar blijft.
In dit artikel...
Zelf maken
Dit lijkt een voor de hand liggende tip, maar je moest eens weten hoeveel mensen de kant-en-klare verpakkingen kopen met barbecuevlees. Deze barbecue verpakkingen zijn allemaal al voorgesneden en dat doen ze niet zomaar. Hier betaal je vele malen meer voor dan wanneer jij een normale verpakking vlees koopt en dat thuis zelf snijdt.
Dit geldt niet alleen voor vlees en vis, maar voor alle producten die al klaar om te gebruiken zijn. Denk eens aan voorgesneden groenten en zakjes met gesneden blokjes kaas. Als jij jezelf aanleert om de grotere verpakkingen te kopen en vervolgens zelf snijdt, bespaar je al een hele boel.
Houd aanbiedingen in de gaten
Het is slim om de aanbiedingen in de gaten te houden. De kleine, voorgesneden pakjes die ik hierboven benoem, zijn soms met een goede korting te kopen. Ook de normale verpakkingen met vlees en vis zijn regelmatig in de aanbieding.
Het is slim om deze verspreid in de slaan en vervolgens in je vriezer te bewaren. Op het moment dat je dan gaat barbecueën, heb je al een groot deel -of zelf alles- al in huis.
Elektrische barbecue
Voor sommige mensen is dit misschien vloeken in de kerk, maar wist je dat de elektrische barbecue veel voordeliger is dan een gas barbecue of een barbecue op kolen? Een echt goedkope barbecue is dus een elektrische barbecue.
Een elektrische barbecue is snel op temperatuur en makkelijk schoon te maken. Gas is tegenwoordig natuurlijk hartstikke duur, dus hoe minder gas je gebruikt, hoe beter het is. Je slaat hier gelijk twee vliegen in een klap mee, want het is beter voor het milieu en beter voor jouw portemonnee.
Stapsgewijs op tafel
Het is slim om stapsgewijs de vlees- en visproducten op tafel te zetten. Zo blijft ten eerste alles lekker vers en ten tweede hoef je het niet weg te gooien als het niet opgaat.
Het gebeurt vaak dat alles heel gezellig wordt uitgestald op tafel, maar onze ogen zijn vaak groter dan onze maag. Hoe zonde is het dan om na afloop van alles weg te moeten gooien? Dus wees slim en zet stapsgewijs al het eten op tafel.
Maak jouw eigen spiesjes
Als je zelf even tijd vrijmaakt om spiesjes te maken, bespaar je heel wat centjes. De kant en klare spiesjes en satéstokjes zijn best wel aan de prijs en vaak zitten er maar 4 in een pakje. Als je zelf een grootverpakking kipfilet haalt, kun je heel wat meer sateetjes maken.
Snijd de kipfilet in blokjes en maak vervolgens zelf de marinade. Deze marinade voor de sateetjes maak je makkelijk zelf: voeg 4 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal, 1 theelepel suiker en een grote teen knoflook samen om de marinade te maken. Laat de kipfilet hier een aantal uur in marineren, zodat de marinade lekker in de kipfilet trekt. Daarna kun je deze kipfiletblokjes aan de spiesen rijgen.
En smullen maar!
Goedkope barbecue
Alleen maar barbecueën met vlees en vis duwt de prijs natuurlijk omhoog, dus zorg ervoor dat je de tafel vult met allerlei andere dingen die goedkoper zijn. Maak bijvoorbeeld een aantal lekkere (pasta) salades, zet (afbak)stokbroodjes klaar met zelfgemaakte kruidenboter of maak zelf gevulde champignons die je op de barbecue kunt doen. Deze vegetarische hapjes zijn goedkoper, hartstikke lekker en uiteindelijk ook beter voor je gezondheid.
Eet smakelijk!
Over Tiffany
Tiffany is 31 jaar oud en heeft twee kinderen. Ze houdt ontzettend van wandelen en lezen en geniet graag van uitstapjes met haar gezin. Daarnaast is ze dol op de wereld van geld en heeft zelfs een opleiding tot budgetcoach gevolgd, naast haar baan in een woon- en zorgvoorziening voor ouderen.
Op haar website en Instagram account praat ze open over geldzaken en daarom zijn we super blij dat Tiffany als gastblogger op One Broke Girl schrijft over vanalles en nogwat.
Lees alle blogs van Tiffany hier.
Disclaimer
Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt ontvangt One Broke Girl wellicht een vergoeding. Jij betaalt niets extra.
Geef een reactie