Groene kneusjes: planten die goedkoop zijn, maar er niet zo uit zien

Nu ik elke dag thuis werk in plaats van op kantoor, merk ik dat de kamers in ons huis langzaamaan in een oase van groen aan het veranderen zijn. Wanneer ik een leuk plantje tegenkom, gaat die gezellig mee naar huis. Maar veel planten zijn helemaal niet zo goedkoop. Wanneer je niet zo kieskeurig bent en wel graag veel groen aan jouw huis wilt toevoegen, kijk dan eens naar deze planten voor een kleine prijs: de Groene Kneusjes!

Groene kneusjes: plantjes voor een betaalbare prijs
728 x 90 Plantje

Wat zijn Groene Kneusjes?

Wanneer plantjes worden gekweekt, lukken ze natuurlijk niet allemaal. Sommigen hebben een beschadigd blad, zijn niet helemaal netjes gegroeid, of hebben een geknakt bloemetje. Veel tuincentra nemen deze plantjes dan niet meer af, want ze willen alleen degenen die wél perfect zijn. Het is natuurlijk hartstikke jammer om deze zo maar weg te gooien, dus kwam de website Plantje.nl op het grandioze idee om deze te verkopen als Groene Kneusjes.

Voor € 23,95 schaf je zo’n box aan en je hebt geen idee wat je krijgt. Wat wel zeker is, is dat er minimaal 10 plantjes in een box zitten, waarvan de totale waarde tussen de € 50,- en € 60,- zit. Je krijgt dus een dikke korting op het aanschaffen van de plantjes, maar neemt wel voor lief dat deze wat schoonheidsfoutjes kunnen hebben. En tien planten voor € 2,40 per stuk vind ik behoorlijk goedkoop.

Hoe zag mijn Groene Kneusjes box er uit?

Mijn Groene Kneusjes box van Plantje.nl

Bij het ontvangen van de doos met plantjes valt meteen op dat ze heel stevig verpakt zijn. Ze worden door een pakketbezorgdienst afgeleverd, maar hebben daar geen centje van geleden. De doos zit tjokvol met plantjes en ze zien er nu al gezellig uit.

De Groene Kneusjes uitgepakt

Nadat ik ze uit heb gepakt kan ik pas echt zien wat ik heb gekregen en ik heb maar liefst 11 plantjes toegestuurd gekregen! Hiervan zijn er 3 grassoorten, 2 palmachtigen, zitten er 2 vetplanten bij die ik nog niet eerder heb gezien, hebben er twee leuke bloemen, en ben ik ook gezegend met een sierasperge en een klimplant (de Hedera).

Van niet allemaal wist ik wat het was, dus gebruikte ik de app PlantSnap om dit op te zoeken. Ik zal jullie niet vermoeien met de Latijnse namen, maar het geeft me in ieder geval inzicht in hoe ik ze moet verzorgen.

Ook zijn ze helemaal niet zo kneuzig! Een van de planten heeft een bloempje wat niet helemaal goed is doorgekomen, en bij eentje zie ik een dor blaadje. Met mijn ongetrainde oog zie ik niet veel anders dan in een tuincentrum.

Hoe houden ze het vol na een maand?

Aangezien ik twee katten heb en die heel erg van gras houden, is er aan de grasachtigen een beetje geknabbeld. Deze heb ik nu wat hoger gezet, maar ze zijn er dus wat kneuziger uit gaan zien. Verder doen alle plantjes het super goed, behalve een van de vetplanten, die ik waarschijnlijk te veel water heb gegeven. Ik heb deze nu droger gehouden en hoop dat deze het overleeft. Helaas ben ik niet de allerbeste planten moeder.

Ik vond het vooral heel erg leuk om dit eens uit te proberen, want ik ben ontzettend tegen het verspillen van plantjes die in mijn huis nog een prima plekje zouden kunnen krijgen. Ook heb ik op deze manier kennis gemaakt met allerlei verschillende planten soorten die ik anders niet zomaar mee zou nemen.

Al met al ben ik dus hartstikke tevreden met mijn aankoop, én het gaf me de gelegenheid om eens goed rond te kijken naar betaalbare potten voor deze kamerplanten.

Wil jij nou ook eens een box met Groene Kneusjes bestellen? Ga dan naar Plantje.nl en probeer het eens uit!

Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets aanschaft, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt natuurlijk niets extra. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.

2 Comments on “Groene kneusjes: planten die goedkoop zijn, maar er niet zo uit zien”

  1. Leuk om te weten dat je zo’n doos kan bestellen met planten die anders niet meer verkocht worden. Daarnaast vind ik het een goed en duurzaam alternatief. De planten die je ontvangt zullen er vast weer mooi uitzien wanneer je ze extra veel liefde geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.