Mijn 5: drogisterij producten die ik nóóit voor de volle prijs koop

Voor mij is dit een van de fijnste besparingen: drogisterij producten met korting. Besparen op dingen die je toch al zou kopen, door een betere deal te vinden dan ‘de volle prijs’ te betalen. Het is bijna een sport om te wachten op de goedkoopste aanbieding voor de producten die ik fijn vind. En voor sommige producten blijf ik zo lang mogelijk wachten totdat het beschikbaar is voor de prijs die ik wil. Deze week in ‘mijn 5’: de producten van de drogist die ik nóóit voor de volle prijs koop.

Drogisterij producten met korting

Hoe vind je nou drogisterij producten met korting?

Op Instagram kreeg ik op mijn laatste artikel een reactie van iemand die ik ken, die zei dat hij altijd eerst op www.voordeelmuis.nl kijkt voordat hij iets aanschaft, en dat doe ik dus ook! De website ziet er ongelooflijk oubollig uit, en werkt op telefoons helemaal verschrikkelijk, maar het doet wat het moet doen. Typ in de zoekbalk maar eens in welk merk je zoekt, en de website geeft aan in welke folder staat dat dit product in de aanbieding is. Zo vind je de meeste drogisterij producten met een hoop korting op een gemakkelijke manier.

Wat ik dan wel weer jammer vind, is dat veel online drogisten hier niet in getoond worden, terwijl ook deze super goed aanbiedingen hebben. Ik bestel zelf regelmatig bij Plein.nl en Drogisterij.net, maar die zijn afwezig op deze website.

Ook kan het lonen om het product wat je zoekt eens in de Google zoekbalk te typen. In de zoekresultaten zit altijd een gedeelte wat gaat over ‘Shopping’, waar je de prijzen van jouw product gemakkelijk naast elkaar kunt zien.

Maar welke zaken koop ik nou echt nóóit voor de volle prijs? Hier is mijn lijstje.

1. Zonnebrand

De meeste zonnebrand is niet goedkoop. Als je een A-merk koopt -ik zweer zelf bijvoorbeeld bij deze-, dan is het normaal om bijna € 20,- te betalen voor een flesje zonnebrand. En na een hete zomer met veel leuke uitstapjes, heb je zo een hoop flessen moeten aanschaffen. Ik probeer hier altijd op in te spelen door een zonnebrand voorraadje aan te leggen, wanneer deze in de lente in de aanbieding zijn. Ik haal zonnebrand vrijwel altijd voor 1+1 gratis (of 50% korting), en bespaar hiermee voor mijn gezin tussen de € 60,- en € 100,- per jaar. Let wel op met het open maken van de flessen. Want je kunt een fles zonnebrand na openen nog ongeveer een jaar bewaren.

2. Nieuwe borstels voor elektrische tandenborstel

Dit product zou ik het liefst voor 1+1 gratis kopen, maar mijn opzetborstels zijn bijna nooit voor dit bedrag te krijgen. Hier hanteer ik dus het principe dat iedere korting welkom is. En als ik een leuke aanbieding tegen kom, koop ik er meteen een hele hoop. Het is niet alsof ze bederven.

Haarverf

Ik verf mijn haar al jaren zelf. Alleen als ik van een donkere kleur ineens terug wil naar mijn natuurlijke blonde kleur, ga ik naar de kapper. Sommige mensen vinden dat raar, omdat ik wel dure shampoo en conditioner koop, maar juist voor goedkoop kies bij het verven van mijn haren. Dit wordt vooral veroorzaakt omdat mijn haar de haarverf meestal niet super goed ‘pakt’. Het maakt niet uit of ik naar de kapper ga en € 120,- voor geverfde lokken neer tel, of voor een tiende van de prijs boven mijn eigen wasbak hang, mijn haarkleur vervaagt redelijk snel. Ik kies er daarom voor om het lekker zelf te doen, en om halverwege de maand de kleur op te frissen met een kleur conditioner van een kappersgroothandel.

Maar haarverf is écht zo’n product wat bijna altijd wel ergens in de aanbieding is. De meeste drogisten hebben op veel momenten 1+1 gratis acties, of geven 40% korting alsof hun leven er vanaf hangt. Ik heb altijd een voorraad staan met een paar pakjes. En als ik iets online bestel en nog nét verzendkosten moet betalen, kijk ik altijd even of mijn haarverf nog in de aanbieding is. Dan bespaar ik dat ook nog.

4. Scheermesjes

Nog al zo eentje uit de categorie ‘veel te duur als je het zo aanschaft’. Scheermesjes. En dan vooral de varianten voor dames vind ik echt bijna onbetaalbaar duur. Sommige vrouwen zweren daardoor bij scheermesjes ‘voor mannen’, maar ik ben fan van deze.

Gelukkig zijn scheermesjes ook regelmatig in de aanbieding met of flinke korting. Vooral Kruidvat heeft goede aanbiedingen hiervoor en haalt regelmatig € 10,- van de verkoopprijs af.

5. Luiers

En natuurlijk de top-tip voor alle mama’s met kinderen in de luiers. Ik koop nooit-nooit-nooit luiers voor de volle prijs. Elk type luiers is regelmatig in de aanbieding, en ik schaf de luiers voor ons kleintje alleen aan wanneer ze ongeveer € 0,20 per luier zijn. Dat is wanneer ze voor helft van de prijs in de aanbieding zijn.

Maar ik ga echt niet alle websites af om de beste aanbieding te vinden. Daar zijn al genoeg vergelijkingssites voor! Op www.luierinfo.nl kun je invullen welke luiers jij gebruikt en geeft de site direct weer waar deze in de aanbieding zijn. Dat geldt trouwens ook voor billendoekjes.

Wat koop jij nou nooit voor de volle prijs?

Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat wanneer jij op een link klikt en iets bestelt, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt natuurlijk niets extra. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.

2 Comments on “Mijn 5: drogisterij producten die ik nóóit voor de volle prijs koop”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.