Aan de slag! Ga gratis sporten tijdens deze crisis

De meeste sportscholen zijn op dit moment dicht en je mag niet met groepen mensen bij elkaar komen om lekker samen een work-out te doen. Maar tijdens dat thuis werken verzet je ook bijna geen stap! Hoe hou je jezelf fit in deze tijden? Ik geef je tips voor gratis sporten.

Gratis sporten - Yoga

Gratis sporten via YouTube of Vimeo

Op Youtube zijn al jaren heel veel video’s te vinden waarmee je voor jouw TV lekker gratis kunt sporten. Haren in een knot, de slaap-vouwen nog op jouw gezicht en sporten maar! Want er is niemand die jou ziet. Voor veel work-outs heb je ook geen extra accessoires nodig, maar vaak is het wel handig om een matje te hebben, wat je op de grond kunt leggen.

Ook zijn er ondertussen een aantal sportscholen die work-outs op Vimeo plaatsen nu ze geen lessen meer geven in de sportschool. Mijn sportschool –David Lloyd– is daar een van, dus profiteer ervan!

https://youtu.be/0eJoUIBhLkE

Lekker buiten hardlopen

Sinds deze week ben ik er weer mee begonnen: hardlopen! Heerlijk om jouw hoofd leeg te maken. Omdat je lekker snel gaat, is het afstand houden van andere mensen ook niet zo moeilijk. Omdat je misschien nog helemaal niet fit genoeg bent om meteen 5 kilometer achter elkaar te lopen heb ik nog een tip voor je: ik gebruik zelf ‘Hardlopen met Evy‘ als coach. De eerste les krijg je gratis, daarna is € 1,99 per maand. En ik zeg gewoon op als ik genoeg gecoacht ben.

Nike Sport-top
€ 30,- via Wehkamp
Nike sport-broek
€ 50,- via Wehkamp

Spring op de fiets, zelfs als die elektrisch is

In Duitsland wordt dit zelfs aangeraden nu het Corona-tijd is, maar in Nederland is dit natuurlijk al lang bekend: stap op de fiets! Ook heerlijk snel, en je kunt lekker even een frisse neus halen. Via de app-store kun je apps downloaden om routes uit te zetten via fietsknooppunten. Dat zijn vaak heerlijk routes langs leuke plekken. Heb je nu alleen een elektrische fiets (zoals ik)? De trapondersteuning hoef je helemaal niet aan te zetten. Je krijgt dan een pittige work-out. Is dat toch iets te zwaar? Voel je dan niet schuldig, want bewegen is bewegen, en zet die trapondersteuning gewoon aan.

Calisthenics in het park

Wat is in vredesnaam Calisthenics? Ik hoor het je denken. Calisthenics is een sportvorm die is over gewaaid uit Amerika, waarbij je door jouw eigen lichaamsgewicht te gebruiken heel sterk wordt. Deze oefeningen doe je vaak op een Calisthenics locatie, waar je veel mogelijkheden hebt om met jouw lichaamsgewicht te werken, zoals rekstokken of stangen. Je kunt hiervoor gewoon naar jouw lokale speeltuintje gaan, maar steeds meer gemeenten hebben speciale ‘Calisthenics parken‘ waar gesport kan worden.

https://youtu.be/EUXGdQadwao

Schaf wat gewichtjes aan en maak jezelf sterk

Oké, dit is niet helemaal gratis, want het begint met dat je überhaupt wat gewichtjes moet hebben, maar ik wilde hem wel noemen. Ik ben namelijk zelf ontzettend blij dat ik mijn oude gewichtjes nog niet heb weg gedaan, want nu heb ik de ruimte om toch met gewichten te sporten! Als je zelf regelmatig in de sportschool staat weet je vaak wel leuke oefeningen die met gewichten kunt doen. Maar mocht je dat toch lastig vinden, dan kun je ook hiervoor op Youtube of Vimeo terecht.

Laat je niet verleiden om gewichtjes aan te schaffen van 1 kg. Je bent echt sterker dan dat en deze zullen in no-time in de hoek liggen! Begin daarom bij 2 kg.

Hoe hou jij jezelf fit en sterk?

Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets aanschaft, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt natuurlijk niets extra. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.

4 Comments on “Aan de slag! Ga gratis sporten tijdens deze crisis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.