Hou de lockdown leuk met deze activiteiten voor thuis

Gisterenavond werd bekend gemaakt dat de regeltjes weer een stuk strenger worden tijdens deze lockdown periode. Bioscopen, dierentuinen, musea en zwembaden gaan dicht. En in sommige regio’s kunnen aanvullende maatregelen worden getroffen. Eigenlijk moet je gewoon zo veel mogelijk thuis blijven en het in huis leuk maken. Dus vandaag schrijf ik een paar tips over welke activiteiten je lekker thuis kunt doen om de lockdown leuk te houden.

Activiteiten voor thuis

Organiseer een heerlijke filmavond

Er is niks lekkerder dan op een regenachtige avond met een kaarsje aan en een dekentje over je heen getrokken, op de bank een film te kijken. En nu bioscopen over heel de wereld minder bezoekers trekken, zijn ook de nieuwere films sneller te bekijken.

Op Pathé Thuis vind je bijvoorbeeld alle ‘Harry Potter film, The Joker, een heleboel James bond films, maar ook bijvoorbeeld Pitch Perfect. Hier hoef je geen abonnement voor af te sluiten, maar je maakt alleen een account aan en betaalt per film. Sommige films (zelfs The Joker!) zijn maar € 1,99.

Voor de echte vrouwenfilms of Nederlands films is een abonnement op Videoland een aanrader. Zo kijk je daar naar de ‘Gooische Vrouwen’ films, kun je ‘Rokjesdag bekijken, of jezelf vergapen aan ‘Onze Jongens’. En ben je net zoals ik helemaal verzot op Temptation Island? Dan begint het nieuwe seizoen daarvan eind November. Als je het niet erg vindt om reclames tussendoor te krijgen, is een abonnement daar al vanaf € 4,99 te verkrijgen. En je kunt het zelfs twee weken gratis proberen.

Natuurlijk staan er ook hele fijne series en films op Netflix, en kun je via Disney+ alle Disney en Pixar films achter elkaar bekijken. Genoeg om te kiezen dus. Alleen nog even wat popcorn open trekken en jouw filmavond is compleet!

De vloer is lava!

Een van de lastigste dingen tijdens het thuis blijven is voor veel ouders het bezig houden van jouw kinderen. Want ze de hele dag achter de TV zetten, daar wordt niemand blij van. Maar iets wat voor alle leeftijden een leuke activiteit voor thuis is, is een parcours door het huis.

Je kunt allerlei obstakels neerzetten, waar je overheen of onderdoor moet kruipen. Mijn dochter van 2 jaar oud vindt het bijvoorbeeld geweldig om onder stoelen door te kruipen, of op trapjes te klimmen. Je kunt er voor oudere kinderen ook een iets spannendere variant van maken door ‘De Vloer is Lava’ te spelen, waarbij je door het huis moet komen zonder de vloer direct aan te raken. Klauteren over de bank, springen op een stoel, of met placemats een soort pad maken is dan heel erg leuk.

Sint 2020Sint 2020

Speel spelletjes

Bordspelletjes… Je vindt het geweldig, of het is het ergste op aarde. Een middenweg is er gewoon niet. En hier zijn wij echt Team Bordspelletjes. Onze favorieten zijn toch echt wel Ticket to Ride en Cards Against Humanity (A party game for horrible people, zegt genoeg), maar die zijn wel echt leuker met meer dan 2 personen.

Gelukkig zijn er genoeg opties die ook leuk zijn met z’n tweeën. Zo is er een hele serie aan Escape Room spellen, waarbij je door raadsels op te lossen moet ontsnappen. En denk eens terug aan jouw eigen kindertijd. Mijn broertje en ik waren gek op het Betoverde Doolhof.

Met onze kleine meisje zijn de bordspelletjes iets minder langdradig en ingewikkeld voor het kleine peuterbrein. Het ‘Was Da Na‘ spel van Bumba is bij haar favoriet: én geluiden herkennen én memory in één spel. Daarnaast krijgt ze voor Sinterklaas het spel ‘Mijn Eerste Boomgaard‘. Dat wordt weer zo’n topper als ik de reviews moet geloven.

Sport lekker thuis

Hoewel de sportscholen op dit moment nog open blijven, is het misschien verstandiger om ook deze heel even over te slaan en veilig in jouw eigen huis te vertoeven. En lekker sporten kan ook prima thuis! Zo schreef ik eerder al eens over hoe je gratis kunt sporten, maar zelfs als je dit alleen maar binnen kunt doen, zijn er meer dan genoeg opties.

Om te beginnen staat YouTube vol met sportfilmpjes. Een yogales, trainen met gewichten, of eindelijk die strakke buik krijgen, kan gewoon in jouw huiskamer. Het enige wat je er meestal voor nodig hebt is een matje om lekker op te kunnen trainen. Je kunt ook wat gewichtjes aanschaffen, maar kleine flesjes gevuld met water zijn ook prima gewichten.

Wat doe jij om deze lockdown een beetje leuk te houden?

Deze post bevat affiliate links naar Bol.com. Dat betekent dat als jij op een link klikt en iets aanschaft, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt natuurlijk niets extra. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.