Mijn 5 leukste producten waarmee je budgetteren leuk maakt!

Het maken van een budget staat bij veel mensen niet op het lijstje met hobbies. Maar bij mij wel. Ik verzin altijd een heleboel manieren om het bezig zijn met geld leuk te maken. Zo bedenk ik challenges, maak ik mijn budget op papier en probeer ik alles zo visueel mogelijk te maken. Want wat ik zie, onthoud ik. Graag deel ik met jullie mijn top-producten waarmee ik budgetteren leuk maak!

Budgetteren leuk

Post-its zijn mijn sleutel tot het halen van doelen

Vanaf het moment dat ik ze op het werk ging gebruiken voor workshops ben ik verliefd op post-its. Ze helpen me met het volgen van de doelen die ik mezelf stel, en geven de borden die ik hiervoor maak een gezellige uitstraling. Je hebt hele goedkope post-its bij bijvoorbeeld HEMA, maar ik ben vooral heel blij met de échte versies van het merk post-it, omdat die veel beter plakken dan de anderen. En aangezien mijn doelen over het algemeen niet in één dag behaald zijn, moeten ze het toch wel een dikke maand op mijn muur kunnen houden. En dat kan echt alleen de échte post-it.

Als ik op het werk langs mijn collega’s loop met mijn doos vol post-its, stiften en ‘prio-stickers’, lachen mijn collega’s: “Daar gaat ze weer met haar kleurdoos”. Maakt me helemaal niets uit, want als het werkt, werkt het.

Markeerstiften in alle kleuren

Budgetteren wordt wat mij betreft extra leuk met kleur, kleur en nog eens kleur. En de gemakkelijkste manier om dat aan te brengen is met markeerstiften. Bij markeerstiften maakt het dan weer helemaal niet uit van welk merk je ze haalt, zo lang je de kleuren maar leuk vindt. Zo hebben ze bij HEMA hele leuke markeerstiften in pastel kleuren, met grappige teksten erop, voor maar € 2,50. Maar de échte ‘budgeteer’ heeft een flinke set met zeker 15 kleuren. Het moet wel leuk blijven.

Fijne pennen om het budget mee te schrijven

Het schrijven van het budget zelf doe ik natuurlijk gewoon met pen. Mijn ultieme favoriet, waar ik er wel 30 van heb -zoals ik in dit artikel ook al schreef- is deze van HEMA. Een heerlijke fijnschrijver in het zwart, met een punt van 1 millimeter. Maar gekleurde varianten gebruik ik ook, voor het bijhouden van mijn uitgaven op de uitgaventracker. Ook steel ik wel eens stiekem wat stiften van mijn dochter. Ideaal om de spaartracker mee in te kleuren, of wat extra kleur toe te voegen op mijn doelen-muur. Op deze manier wordt budgetteren wel heel leuk!

Een leuke etui voor alle kantoorartikelen

Je wilt natuurlijk niet dat alle markeerstiften rond slingeren en er een zootje van maken. Daarom is een leuke etui geen overbodige luxe. Ik heb er al een hoop versleten, vooral omdat ze niet groot genoeg zijn voor alle stiften tegelijk. Op dit moment gebruik ik deze, maar binnenkort ga ik weer eens kijken voor een nieuwe, nog grotere versie. Misschien dat ik wel voor een toilettas kies.

Saai, maar noodzakelijk: een printer!

Omdat ik mijn maandbudget op papier maak, en ook zo veel mogelijk op papier probeer te volgen, is het voor mij essentieel om een goede kleurenprinter te hebben. Ik heb gekozen voor een all-in-one printer, waarmee je kunt printen, scannen en kopiëren tegelijk. Maar mijn printer wordt oud… En eigenlijk wil ik er eentje die echt goed draadloos werkt. Wanneer ik mijn nieuwe laptop ga halen (dat is het doel van mijn spaarchallenge), hoop ik dat een nieuwe printer ook in het budget past. Want ik ben klaar voor een printer die 2020 aan kan!

Maak jij jouw budget ook op papier? En hoe houd jij het leuk?

Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets aanschaft, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt natuurlijk niets extra. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.

One Comment on “Mijn 5 leukste producten waarmee je budgetteren leuk maakt!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.