Mijn vijf favoriete doe-het-zelf verzorgingsproducten om de thuisisolatie leuk te maken!

Nu we collectief in de thuis-isolatie zitten door het Corona virus, betekent dit ook dat we niet meer naar de kapper of schoonheidsspecialiste kunnen, onze nagels niet meer kunnen laten doen, of niet meer langs de pedicure kunnen gaan. Bummer… Maar gelukkig zijn er super fijne doe-het-zelf verzorgingsproducten die ervoor zorgen dat je niet als een holbewoner uit deze crisis komt. En op de lange termijn zijn ze hartstikke budget proof!

Make-up borstels

1. Pedicure voetvijl

Ik heb zeker niet moeders mooiste voeten. Maar met een beetje bijhouden met de automatische eeltvijl en een paar nachten in de ‘nachtcrème’ met vaseline zijn mijn voeten weer heerlijk zacht! Wel heb ik er de extra grove vijl bij gekocht, want ik vond de vijl die je er standaard bij krijgt een beetje vergelijkbaar met een nagelvijl.

Ik zal jullie niet laten schrikken met een zelf-gemaakt filmpje van mijn voeten en de vijl, dat laat ik liever over aan de professionals!

2. Uitgroei-spray

Voor One Broke Girl ben ik bezig met het maken van een test voor uitgroei-spray. Wat is in hemelsnaam uitgroei-spray, hoor ik je denken… Nou, als je geverfd haar hebt, komt er onvermijdelijk een moment waarop je het opnieuw moet gaan verven en je dus uitgroei hebt. Ik verf mijn haar zelf, en moet dus ook zelf tijd maken om dat elke 4-6 weken te herhalen. Maar ik ben ook blond van mezelf en heb mijn haar nu bruin. Dat betekent dat ik een hele flinke lichte uitgroei krijg. Paniek! Met uitgroei-spray bedek je de uitgroei met een kleurlaagje, wat houdt tot de volgende wasbeurt.

Welke ik de beste vind, horen jullie binnenkort. Als je niet kunt wachten om het zelf te proberen, vind je hieronder twee voorbeelden. Ik ben in ieder geval wél super blij met deze uitvinding!

3. Precisie-trimmer

Nadat ik besloot om mijn wenkbrauwen niet meer elke 4 weken bij de schoonheidsspecialiste te laten epileren en verven, besloot ik het zelf maar te proberen met hars. Dat was een heel slecht idee! Helaas heb ik een deel van mijn wimpers namelijk mee geharst. Oeps.

Daarna heb ik een precisie trimmer aangeschaft en dat werkt een stuk beter. Een precisie trimmer is bedoeld om ongewenste haartjes weg te halen van plekken waar je heel secuur te werk moet gaan. Denk bijvoorbeeld aan de bikinilijn, wenkbrauwen of op jouw bovenlip. Bij de trimmer die ik heb, zitten zowel opzetstukjes voor grotere oppervlakken als voor heel kleine. Daarmee kan ik de kleine babyhaartjes onder mijn wenkbrauwen en op mijn bovenlip super handig verwijderen. Voor het super secure werk gebruik ik trouwens nog steeds mijn pincet.

4. Zelfbruiner

Voor de winter-witte mensen onder ons is een toefje zelfbruiner zo nu en dan geen overbodige luxe. De gemiddelde spray-tan sessie is tijdens zelfisolatie niet mogelijk, maar er zijn genoeg goede en gemakkelijke zelfbruiners te koop. Ik gebruik zelf deze mousse, die ik aanbrengt met een applicatie handschoen. Hierdoor smeert het heel goed uit. Maar als je toch bang bent dat het te donker wordt, kun je ook kiezen voor een bodylotion die de kleur bij dagelijks gebruik langzaamaan opbouwt.

5. Gel nagellak

Ik moet eerlijk bekennen dat ik gezegend ben met een heel lief nichtje die haar eigen nagelsalon heeft. Daarom heb ik een heeeel klein beetje hoop dat ik -omdat ik familie ben- toch nog een keer langs mag komen voor mijn nagels. Maar als dat helaas niet meer kan, dan ben ik voorbereid op een nagelcrisis.

Het is namelijk hartstikke gemakkelijk om zelf gel nagellak te kopen. Wel moet je deze nagellak drogen onder een UV-lamp. Alles bij elkaar heb je het bedrag wat je hiervoor moet uitgeven ongeveer hetzelfde nodig als dat je twee keer langs de nagelstyliste gaat. Misschien is het dus zelfs wel een oplossing voor de langere termijn!

Nog eentje dan… Zelf je haar knippen met de ‘Split Ender’

Hierbij wil ik vooral even zeggen dat ik dit nog niet zelf heb geprobeerd! Maar het staat wel op mijn lijstje om binnenkort eens te testen… Want hoe fijn zou het zijn om zelf jouw eigen haar te kunnen knippen, zonder er uit te zien als een peuter in de jaren ’90?

Het idee achter de ‘Split Ender Pro‘ is dat je jouw haar er doorheen haalt, en dit ding zelf herkent waar je gespleten haarpunten beginnen, en deze eraf knipt. Aan de ene kant lijkt me dit dood-eng, maar aan de andere kant vind ik dit zo intrigerend dat ik het wil testen.

Wat vinden jullie? Moet de Split Ender Pro op mijn testlijstje als product om je eigen haar mee te knippen en daarmee te besparen?

Op deze pagina maak ik gebruik van affiliate links. Dat betekent dat als je op deze link klikt en besluit iets aan te schaffen, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Jij betaalt natuurlijk niets extra! Voor meer informatie kun je de advertentie disclaimer lezen.

One Comment on “Mijn vijf favoriete doe-het-zelf verzorgingsproducten om de thuisisolatie leuk te maken!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.