Doe-het-zelf-donderdag: Geurstokjes maken

In mijn huis vind ik het heerlijk als het lekker ruikt. Maar een chemisch luchtje wat je in het stopcontact steekt, daar maak je mij niet blij mee. Ik hou van geurkaarsen, heb een aroma-diffuser, en heb in bijna elke ruimte in huis geurstokjes in een flesje staan. En ik word daar heel blij van. Geurstokjes zijn niet goedkoop, maar je kunt ze zelf maken. Dan worden ze ineens veel betaalbaarder! En het is super gemakkelijk.

geurstokjes

Wat heb je nodig?

* Bamboestokjes of -als je deze niet hebt- satéprikkers
* 30 ml Alcohol (minimaal 70%)
* 30 ml niet-geurende olie, zoals Jojoba olie, Zoete Amandelolie of Babyolie zonder geur. Je kunt ook pure Glycerine gebruiken.
* 20-30 druppels geurige essentiële olie naar keuze. Ik vind zelf vanille olie erg lekker, maar je kunt ook olie’s mixen om de lekkerste geur zelf te maken, of een alvast gemengde olie nemen.
* En natuurlijk een flesje om het in te doen! Ik hergebruik altijd de flesjes van geurstokjes die ik eerder heb gekocht, maar je kunt ook een leuk flesje kopen bij een interieurzaak of bij de Action.

De Tuinen Jojoba Olie (150 ml)
€ 11,39 bij Holland & Barrett
Deze week 1+1 gratis!
De Tuinen Essentiële Olie ‘ Relaxing’ (10 ml)
€ 7,99 bij Holland & Barrett
Deze week 1+1 gratis!

En nu…?

Doe de alcohol, olie of glycerine en de essentiële olie in een flesje wat je kunt afsluiten en schud het goed door elkaar. Als het goed gemengd is, giet je het over in het mooie flesje en zet je de stokjes erin. Deze zuigen zich nu vol met de geurige olie en verspreiden de geur. Wordt de geur na verloop van tijd wat minder? Draai dan de stokjes een keer om, of voeg wat extra druppels essentiële olie toe.

Makkelijk zat toch? En stukken goedkoper dan geurstokjes halen in de winkel.

Lekkere geurmixen

Zoals ik al vertelde is mijn persoonlijke favoriet ‘gewoon’ de vanille-geur, maar je kan de geuren ook mengen om jouw eigen geur-mix te maken.

* Lavendel met citroen
* Pepermunt met sinaasappel

Als je het toch allemaal te veel werk vindt, kun je natuurlijk ook gewoon een setje geurstokjes in jouw favoriete geur kopen.

Kneipp geurstokjes Vetiver-Mandarin
Kneipp geurstokjes Vetiver-Mandarin
€ 8,46 bij Plein.nl
Robijn geurstokjes Pink
€ 7,05 bij Drogisterij.net

Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets aanschaft, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt natuurlijk niets extra. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.