Mijn 5 tips om van jouw slaapkamer een relax ruimte te maken

Als ik ergens van kan genieten op een regenachtige dag, dan is het om heerlijk in bed te kruipen met een grote mok thee en een goed boek. Maar dan wel pas sinds onze slaapkamer de fijne ruimte is die ik wilde dat het zou zijn. Deze week geef ik je mijn vijf tips om van jouw slaapkamer een relax ruimte te maken.

Slaapkamer relax ruimte

Een slaapkamer als relax ruimte begint bij de kleur

Om goed te kunnen ontspannen in de slaapkamer is het slim om goed na te denken over welke kleur je op de muur van jouw slaapkamer schildert (of behangt natuurlijk). Zo krijg je van de kleur rood heel veel energie, wat niet zo handig is als je juist een heerlijke nachtrust wilt hebben. Je kunt dan beter kiezen voor de kleur blauw, die vrede en rust uitstraalt, of voor de kleur groen, die je herinnert aan de natuur.

Ook de materialen die je in jouw slaapkamer gebruikt kunnen van invloed zijn op het gevoel wat je ervan krijgt. Zo kun je ervoor kiezen om al jouw meubels helder wit te nemen, maar door lichte houtkleuren te gebruiken krijg je een meer scandinavische look die het goed doet in de relax kamer.

Heel duur hoeft dat overigens niet te zijn. Een van de grootste goedkope woonwinkels van Nederland, IKEA, heeft heel veel meubels met een Scandinavische look. Ze komen dan ook uit Zweden. Wist je dat je bij IKEA ook online kan shoppen? De kleine producten kun je zo thuis laten bezorgen voor een schappelijk bedrag, en de grote producten kun je in één keer ophalen in de winkel. Aangezien je op dit moment, vanwege Corona, maar met twee personen tegelijk naar de IKEA mag (inclusief kinderen) is dit een goed alternatief.

Word rustig wakker met een wake-up light

Vooral in de winter is wakker worden niet altijd even gemakkelijk. Het is buiten donker en koud, en het bed ligt zo lekker. Een wake-up light is dan een uitkomst. Zelf heb ik deze al bijna 10 jaar, en je wordt er écht lekkerder wakker van.

Afhankelijk van de versie die je kiest, heb je één of meerdere wekgeluiden, die langzaam steeds luider gaan spelen. Bij een wake-up light gaat heel langzaam het licht steeds harder aan, en dit lichttype is vergelijkbaar met dat van de zon. Je stelt zelf in wat de hoogste stand is waarop de wake-up light moet eindigen en wordt eigenlijk wakker van het licht. Dat is een heel natuurlijke en stressvrije manier van wakker worden.

Als je wilt gaan slapen, werkt een wake-up light ook andersom. Dus langzaamaan wordt het licht steeds minder.

Een aroma diffuser voor een ontspannen geur

Geur is een heel belangrijk onderdeel van ontspanning. Bedenk maar eens hoe ontspannen je gaat liggen wanneer je de vieze was ruikt. Niet dus. Zelf vind ik het prettig om geurolie te vernevelen in de slaapkamer door middel van een aroma diffuser. Deze vul je met water en een paar druppels heerlijk geurende olie. Wanneer je deze aan zet, wordt het water met de olie verwarmd, waarna de stoom jouw slaapkamer een heerlijke geur geeft.

Mijn man kocht deze voor mijn verjaardag, en deze heeft zelfs een BlueTooth speaker erin. Dus zelfs een heerlijk relaxt muziekje op de achtergrond tijdens het lezen van een boek is geen probleem.

Er zijn ook verschillende goedkope alternatieven op markt voor aroma diffusers, maar kijk wel uit voor de versie van Action. Hier lees ik heel veel klachten over, omdat deze schijnt te smelten als je hem te lang aan hebt staan. Als je niet direct een hoop geld wilt uitgeven aan diffuser, kies dan voor geurstokjes. Dat is allicht beter dan brand in jouw huis.

Een groene slaapkamer is een fijne slaapkamer

Veel mensen denken er niet aan om de slaapkamer op te fleuren met planten, maar een fijne plant kan jouw slaapervaring een stuk beter maken. Planten zorgen er namelijk voor dat de CO2 die je uitademt, wordt omgezet in zuurstof. De meeste planten doen dit overdag, maar een perfecte plant voor de slaapkamer is er eentje die dit juist ‘s nachts doet.

De ananasplant is de perfecte plant voor de slaapkamer, want die doet precies dat: zuurstof maken tijdens de nacht. Het schijnt ook te helpen tegen het snurken, waardoor ik verwacht dat ik deze van mijn man krijg voor mijn volgende verjaardag.

Gelukkig heb ik al een heleboel planten potten gehaald, waarvan ik er vast een kan gebruiken voor de ananasplant.

En hou de slaapkamer netjes!

Een opgeruimde slaapkamer is een slaapkamer waar je heerlijk kunt ontspannen. Zorg er dus voor dat je het voor jezelf zo gemakkelijk mogelijk maakt om hem netjes te houden, door het op de juiste manier te organiseren.

Dat betekent in ons geval een leuke wasmand aan beide zijden van de slaapkamer, evenals een prullenbak. Maar maak ook altijd jouw bed op. Het bed is een van de grootste onderdelen in jouw slaapkamer, en als deze rommelig is, dan oogt meteen de hele slaapkamer rommelig.

Op deze manier maak ik van mijn slaapkamer een echte relax ruimte. Hoe pak jij dat aan?

Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets aanschaft, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt natuurlijk niets extra. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.

One Comment on “Mijn 5 tips om van jouw slaapkamer een relax ruimte te maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.