Jouw kinderen budgetvriendelijk bezig houden tijdens de lockdown

Deze lockdown is voor sommige mensen een stuk zwaarder dan de vorige. Tegelijkertijd werken en jouw kinderen bezig houden buiten hun schoolwerk, terwijl het buiten niet altijd heerlijk weer is, kan een behoorlijke uitdaging zijn. Maar van deze tips worden jouw kinderen helemaal enthousiast! En jij ook.

kinderen bezig houden

Boeken voor thuisblijvertjes

Bol.com heeft deze periode opnieuw de boeken voor de thuisblijvertjes. Een selectie met e-books die je voor de super zachte prijs van € 0,01 per e-book kunt aanschaffen. En er zit voor alle leeftijden wat tussen! Zo heb je voor de allerkleinsten ‘De Leukste Voorleesavonturen‘ van Woezel en Pip voor dit bedrag, maar kun je voor de wat oudere kids ook kiezen voor leuke luisterboeken van Carry Slee. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

Wist je trouwens dat veel bibliotheken tijdens de lockdown gewoon open zijn voor het afhalen van reserveringen? Aangezien kinderen gratis gebruik mogen maken van de bibliotheek, is het zeker een goed plan om een hele bult met boeken op te halen, zodat ze zichzelf niet hoeven te vervelen.

Koken & bakken met kinderen

Zelfs met de allerkleinsten is iets lekkers bakken en versieren een gegarandeerd succes. En hoewel kerst al weer even geleden is, ben ik zelf groot fan van de Gingerbread Poppetjes van Laura’s Bakery. Als jouw kinderen al groot genoeg zijn, kunnen ze fijn het deeg mee kneden en de koekjes bakken. Voor de kleintjes is het vooral heel leuk om de koekjes te decoreren. Met decoratiestiften is dit zelfs geschikt voor de kleine vingertjes.

En het fijnste is; je hoeft niet alle koekjes direct te bakken. Je kunt het deeg namelijk gewoon invriezen voor de volgende keer.

Ook op de website van Allerhande Kids vind je allerlei recepten voor grote en kleine kindervingers, waarmee je jouw kinderen best een tijdje bezig kunt houden. En daarna natuurlijk lekker samen het lekkers opeten is geen straf.

Even wat tijd voor jezelf nodig en tegelijkertijd fit blijven? Lees dit artikel met top-tips om gratis te gaan sporten!

Ontwikkel een game

Als jouw kind heel erg geïnteresseerd is in computerspellen, dan vinden ze het maken van hun eigen game waarschijnlijk fantastisch! Het Klokhuis heeft afgelopen jaar hun Online Gamestudio helemaal vernieuwd, en hier kun je zelf jouw eigen game ontwikkelen. Met de beschikbare tutorials wordt dit een fluitje van een cent.

Lekker naar buiten!

Hoe ouder kinderen worden, hoe lastiger ze het vinden om zichzelf buiten of in de tuin te vermaken. Maar met een duwtje in de goede richting, wordt dit al een stuk gemakkelijker. Een potje springtouwen of een kunstwerk maken op de muur met stoepkrijt, vindt iedereen leuk.

Met stoepkrijt kun je ook een gave speurtocht uitzetten, waarbij jouw kinderen allerlei opdrachtjes moeten doen onderweg.

Bouw de mooiste creaties

Als ik zelf terug denk aan de winters van vroeger, dan denk ik aan het LEGO-hok van mijn broertje, waar we menig zondagmiddag hebben doorgebracht en urenlang speelden met dozen vol LEGO. En met Barbie natuurlijk, want die kan best in een LEGO huis wonen. Nou is het aanschaffen van LEGO nou niet bepaald budget-vriendelijk, maar gelukkig is er ook een hoop tweedehands LEGO te vinden op Marktplaats.

Gratis films

Als je aan abonnement hebt op een van de grote streaming diensten, zoals Netflix of Disney+, dan heb je daar waarschijnlijk al flink gebruik van gemaakt de afgelopen weken. Ze spelen daar ook op in door grote films direct op de streaming diensten uit te brengen. Maar heb je het aanbod van deze diensten al wel gezien? Kijk dan eens naar Pathé Thuis! Tijdens de lockdown geven ze namelijk elke dag een gratis kinderfilm weg via hun Instagram Stories.

En voor de transparantie…

Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets aanschaft, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt natuurlijk niets extra. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.