Beste singlet: mijn zoektocht naar een nieuwe favoriet

Zelf draag ik ze bijna elke dag. Als een hemd onder een vest of een trui, als top in de zomer, of onder een net iets te diep uitgesneden jurk: een singlet. Wat heb ik al veel merken geprobeerd, maar ik kon maar niet de fijnste vinden. Ik neem jullie mee in mijn zoektocht naar de beste singlet! Spoiler alert… Ik heb hem gevonden.

Beste singlet

Waarom draag ik singlets?

Toen ik voor de eerste keer stopte met roken kwam ik ineens heel veel aan. Wel 20 (!) kilo! Dat betekende dat ik heel snel een nieuwe garderobe nodig had, en ik was er vooral op gebrand om mijn buik goed te kunnen bedekken. Toen ik de singlet tegen kwam, en dan vooral de mooie lange die bijna tot je heupen komen, was ik verkocht. Ze passen bijna overal bij, dus dat is ideaal. Ik kocht er dus gelijk 5, in allerlei verschillende kleuren. Echt mode bewust kun je me niet noemen, geloof ik.

Goedkoop is duurkoop

De eerste singlets die ik kocht waren van Vero Moda en deze zijn tegenwoordig te krijgen in een verpakking van 2 stuks. Deze heb ik aangeschaft in het wit en zwart. Maar na een paar keer dragen begonnen ze enorm te lubberen en gingen ze er smoezelig uit zien. Wat kun je ook verwachten, van een singlet van € 8,50. Eigenlijk niks dus…

Maar ik had een hele hoop nieuwe kleding nodig, dus ik schaft nog een aantal singlets aan bij H&M. De zogenaamde ‘sportsinglets’ in verschillende kleuren, waar termen als ‘dungeweven’ worden gebruikt alsof het iets goeds is. Met dungeweven bedoelen ze dat er maar één laagje stof in het singlet zit, waardoor je heel snel wasgaatjes krijgt. Fail. Maar deze singlets waren zo mogelijk nóg goedkoper dan die van Vero Moda, dus ook hier geldt: wat kun je er eigenlijk van verwachten?

Duurkoop is soms ook duurkoop

Het werd dus hoog tijd om meer te gaan investeren in de kleding die ik bijna elke dag draag. Op Zalando vond ik leuke, gekleurde singlets met het logo van Calvin Klein Jeans erop. Dat is een merk, dus dat moet wel goed zijn. Ook was de prijs van € 34,95 een stuk hoger dan de vorige singlets die ik probeerde, dus mijn verwachting was een stuk hoger.

Welgeteld TWEE keer heb ik deze kunnen wassen voordat hij opnieuw wasgaatjes kreeg. Het stofje is zo ongelooflijk dun dat het wel heel mooi valt, maar op de plek waar ze het Calvin Klein Jeans logo hebben genaaid, scheurde het gewoon open. Zucht.

Dezelfde ervaring heb ik met de singlets van Esprit, die voor € 15,99 per stuk te krijgen zijn.

Maar welke is dan de beste singlet?

Na mijn uitgebreide onderzoek wat zich over meerdere jaren heeft verspreid, ben ik maar twee merken tegen gekomen waar ik super tevreden over ben.

De beste singlet in de categorie ‘basic’ -daarmee bedoel ik dat ze te krijgen zijn in allerlei kleuren, maar geen prints op de singlets hebben- vind ik die van Claudia Sträter. Deze zijn niet enkel geweven, maar hebben een mooie dubbele textiellaag, waardoor ze steviger zijn en niet zo snel gaatjes krijgen tijdens het wassen. Ook lubberen deze niet uit, zoals de goedkopere merken wel doen. Deze zijn verkrijgbaar voor € 29,95 per stuk.

Daarnaast ben ik heel tevreden over de singlets van Superdry, in de categorie ‘mode’. Deze hebben wel een specifieke sportieve look, dus zullen niet voor iedereen geschikt zijn, maar de print blijft heel mooi en doordat de stof ook wat dikker is -het is een soort joggingstof- gaan deze super lang mee.

Voor mij zijn er dus twee winnaars in de categorie ‘Beste singlet’. Welke is jouw favoriet?

Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets aanschaft, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt natuurlijk niets extra. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.

3 Comments on “Beste singlet: mijn zoektocht naar een nieuwe favoriet”

  1. Sutherland, van the Sting. Betaalbaar, in alle kleuren. Alleen hebben ze ze niet altijd, daarom koop ik ze groot in als ze ze wel hebben. Verder er altijd op letten dat ze minimaal 8% elastaan bevatten, dan blijven ze goed in vorm, ook na 100 x wassen.

    Voor de buik bedekken: de ‘tee’ bij de costes is hier perfect voor. Kleedt super mooi af met een blazer of vest. Zonder kan ook in de zomer (of met singlet eronder ;)) Mijn favoriet deze zomer in ieder geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.