Gemakkelijk beleggen met jouw wisselgeld, hoe dan?

Ik heb mezelf als doel gesteld om dit jaar te gaan beginnen met beleggen en aan het eind van het jaar EUR 500,- belegd te hebben. Maar ik vind het best spannend om er mee te beginnen. Daarom begin ik heel klein, met het beleggen van mijn wisselgeld via Peaks!

Mijn bank heeft deze maand aangekondigd helemaal geen rente meer te geven op mijn spaarrekening. Gelukkig heb ik ook nog een tweede bank waar ik al mijn spaarpotjes neer heb gezet, maar ook daar houdt de spaarrente niet over… Daarmee wil ik niet zeggen dat je niet moet sparen, want het hebben van een appeltje voor de dorst is -rente of geen rente- sowieso een goed idee. Dit heeft me wel geholpen om eindelijk de stap naar beleggen te zetten en ik heb een account geopend bij Peaks.

Wat is Peaks?

Peaks is een app waarmee je op een gemakkelijke manier kunt beleggen en is onderdeel van de RaboBank. Peaks belegd jouw geld op basis van een zelfgekozen pakket (mild, pittig, scherp of heet) in aandelen en obligaties. En daarbij wordt alleen belegd in duurzame fondsen! Dus geen grote winsten omdat je oorlogen in het Midden-Oosten steunt, maar je werkt wel indirect mee aan een betere wereld.

Bij Peaks kun je ervoor kiezen om jouw wisselgeld te beleggen, waardoor je elke keer dat je iets afrekent een minimaal bedrag op jouw beleggingsrekening stort. Je mist dit amper, maar het telt wel op!

Hoe kan ik dat ook gaan doen?

Je kunt meteen beginnen met beleggen bij Peaks door de app te downloaden in de app-store. Via de Peaks-website kun je jezelf een download link laten sturen. Nadat je wat gegevens hebt ingevuld -je moet bijvoorbeeld jouw paspoort gegevens doorgeven, zodat ze aan het eind van het jaar aan de Belastingdienst kunnen laten weten hoe veel geld je daar hebt staan-, kies je een beleggingsprofiel.

  • Mild: 30% van de inleg wordt belegd in aandelen en 70% in obligaties
  • Pittig: 50% van de inleg wordt belegd in aandelen en 50% in obligaties
  • Scherp: 70% van de inleg wordt belegd in aandelen en 30% in obligaties
  • Heet: 90% van de inleg wordt belegd in aandelen en 10% in obligaties

Peaks zegt zelf dat aandelen over het algemeen meer fluctueren (hogere winsten, maar dus ook meer verlies als het slecht gaat) en dus meer risico met zich mee brengen, terwijl obligaties minder hoge winst geven, maar vaak stabieler blijven.

En wat verdien je hier dan mee?

Ik heb zelf besloten alleen mijn wisselgeld te beleggen en niet extra in te leggen. Dit omdat Peaks niet heel goedkoop is en weinig keuze mogelijkheden heeft buiten de profielen. Omdat het niet om veel geld gaat en ik wel op zoek ben naar rendement, heb ik het profiel ‘Scherp’ gekozen. Begin januari ben ik hiermee begonnen en ik heb het fenomenale bedrag van EUR 2,98 aan beleggingen nu. Maar de markt heeft het al best redelijk gedaan, want ik 0,71% rendement behaald. Dat is een stuk meer dan op mijn spaarrekening!

Maar let op, de aandelenmarkt kan ook keihard dalen. Het kan dus ook zo maar zijn dat het minder waard wordt… Ik ga het in ieder geval in de gaten houden.

Krijg 5 euro door mijn code in te vullen in jouw app

Binnen 48 uur na het openen van een account kun je 5 euro krijgen van Peaks door een actiecode in te vullen. Dat is een code die je via iemand anders krijgt, en deze persoon krijgt dan ook 5 euro. Win-win! Gebruik bijvoorbeeld mijn code: IRISNULJD in de Peaks app.

Wanneer jouw eigen account actief is, kun je ook andere mensen uitnodigen om Peaks te gebruiken en vaker deze 5 euro incasseren. Leuke actie!

Beleg jij ook met Peaks? En heb jij hier je miljoenen al mee verdiend?

Disclaimer: Ik ben geen beleggingsadviseur en geef hier geen advies om Peaks te gebruiken. Lees voor gebruik de voorwaarden en ben je er van bewust dat je geld kunt verdienen, maar ook alles kunt verliezen. One Broke Girl is niet aansprakelijk voor de keuzes die je op dit gebied maakt.

3 Comments on “Gemakkelijk beleggen met jouw wisselgeld, hoe dan?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.