Ik ben blut! En nu?

Geld-plan voor 2019

Het is vandaag de 1e dag van het nieuwe jaar 2019; tijd om de balans op te maken. En die ziet er heel matig uit. Voor de dure Decembermaand had ik allemaal goede plannen voor mijn geld… Niet te veel uitgeven, niet te gek doen met cadeau’s. Wat is daarvan terecht gekomen? Helemaal NIETS!

Ik ben blut.

Het roer moet dus om.

Dit jaar heb ik maar een goed voornemen; ik wil een plan maken over waar ik mijn geld aan wil uitgeven, en me daaraan houden.

Maar hoe ga ik beginnen?

Hoewel ik altijd een groot voorstander ben geweest van plannen maken, geloof ik dat je niet het hele plan uitgekauwd hoeft te hebben, voordat je ermee kunt beginnen. Het plan kan zichzelf ook mettertijd gaan vormen.

  1. Uitzoeken waar ik in de afgelopen 6 maanden mijn geld aan heb uitgegeven.
  2. Maken van een standaard, realistisch budget, waarin ruimte is om lekker te leven.
  3. Motiverende blogs lezen en Instagram accounts volgen.
  4. Elke maand goed kijken naar hoe mijn uitgeef-drang zich verhoudt tot mijn plan (budget).
  5. Uitzoeken hoe ik meer geld kan overhouden en hetzelfde leven kan houden.
  6. Elke week iets schrijven voor One Broke Girl, zodat ik gemotiveerd blijf om me bezig te houden met geld en wat dat betekent.

2019… Here I come!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.