Mijn 5: Favorieten van The Ordinary

Als je me volgt op Instragram dan weet je dat ik een soort verslaving heb voor gezichtsserums. Ik wil er gewoon weer zo knap uit zien als toen ik 21 was. (Heel haalbaar, I know…). En ineens zie je overal het merk ‘The Ordinary’ opduiken. Een productlijn met simpele producten met moeilijke namen, voor een heel budgetvriendelijk prijskaartje. The Ordinary heeft hele pure producten in hun assortiment, die doen wat ze beloven. Na een testronde -oh wat een straf- ben ik overtuigd en deel ik mijn favorieten van The Ordinary deze week in Mijn 5!

Favoreiten van The Ordinary

Even vooraf…

Wanneer je begint met een nieuw huidverzorgingsregime is het verstandig om eerst één nieuw product te introduceren om te kijken hoe jouw huid hierop reageert, voordat je met een volgende aan de gang gaat. Omdat de producten van The Ordinary heel geconcentreerd zijn, is het handig om het eerst op een onopvallende plek te proberen,voordat je met jouw hele gezicht aan de gang gaat.

En verder… Enjoy!

1. Caffeine Solution 5% + EGCG

Eén van mijn top favorieten van The Ordinary is de The Ordinary Caffeine Solution. Gemaakt voor mensen met kringen of wallen onder hun ogen (hallo, pick me!) is dit dé manier om er lekker wakker uit te zien.

Dit product kun je elke ochtend en avond onder jouw ogen gebruiken en na het op doen voel je de huid onder de ogen ‘in model’ trekken. Nadat het goed is ingetrokken, kun je ook een gezichtscrème aanbrengen.

Dit product kun je met andere The Ordinary producten combineren en is niet zo heftig voor jouw huid.

2. Hyaluronic Acid 2% + B5 Hydration Support Formula

The Ordinary werkt met zogenaamde ‘hero’-ingrediënten: werkzame bestanddelen die de topper van dat product zijn. In de Hyaluronic Acid 2% is dat, je raadt het al, Hyaluronzuur.

Hyaluronzuur staat erom bekend dat het vocht in jouw huid vasthoudt en wordt daarom in heel veel schoonheidsproducten in een verdunde versie gebruikt. Dit product zorgt ervoor dat fijne lijntjes minder zichtbaar zijn, en maakt jouw gezicht een beetje voller. Een hydratatie-topper dus.

Voor alle ‘zuren’ is het belangrijk deze niet tegelijkertijd te gebruiken met Retinol of Vitamine C. Laat daar een halve dag tussen zitten.

2. Kies de beste producten voor jou. Wetenschappelijk bewezen effectief. Probeer nu!

3. Retinol Serum 0.5% in Squalane

Wanneer je een échte anti-aging formule wilt gebruiken, dan heb je geen andere keuze dan te gaan voor ‘Retinol’: Retinol Serum 0.5% in Squalane. Er is veel onderzoek gedaan naar de gouden formule voor anti-veroudering en het enige product wat echt werkt is Retinol. Daarom is dit een van mijn favorieten van The Ordinary.

Retinol is wel meteen het lastigste product, want je moet het gebruik van dit product opbouwen, zodat je jouw huid niet te veel irriteert en aan de Retinol kan wennen. Daarom heeft The Ordinary versies met 0,2% Retinol, 0,5% Retinol en 1% Retinol.

Deze Retinol mag je niet combineren met producten met koper peptides, zuren, pure vitamine C andere retinoïde producten. Gewoon een lekkere zachte crème of olie er na gebruiken dus.

4. “Buffet” Multi-Technology Peptide Serum

Een van de beststellers van The Ordinary is het ‘Buffet’ serum. Deze zit vol met peptides en aminozuren -weetjewel, die dingen die ook in blauwe bessen zitten en je stralend en gezond houden-.

Peptides zorgen ervoor dat jouw huid stevig en veerkrachtig blijft. En omdat dit serum geen heftige dingen bevat, is deze wel geschikt voor elke dag. Maar mix deze maar liever niet met andere zuren en pure vitamine C.

5. Mandelic Acid 10%

Voor het verwijderen van dode huidcellen kan het een aanrader zijn om gebruik te maken van een peeling. The Ordinary heeft verschillende peelings in hun assortiment, met verschillende sterktes, maar voor mijn gevoelige huid is de Mandelic Acid 10% echt perfect.

Deze peeling gaat heel langzaam de huid in en haalt de dode huidcellen weg. Resultaat? Een glanzende huid die er fris en gezond uit ziet.

Deze peeling kun je beter niet mixen met andere zuren, peptides, vitamine C en Retinol.

Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets aanschaft, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt natuurlijk niets extra. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.

One Comment on “Mijn 5: Favorieten van The Ordinary”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.