Mijn 5 gaafste cadeau’s voor dierendag

Aankomende zondag is het Dierendag, een perfecte dag om onze twee katten eens in het zonnetje te zetten. Ze krijgen een extra lange knuffel -of ze nou willen of niet- en een kattensnoepje. Voor mij is dit ook vaak het moment om de spullen die wij gebruiken voor onze katten te vervangen. Dus als het tijd is voor een gloednieuwe kattenbak, nieuwe filters voor in de kattenfontein, of fijne matjes die je voor de kattenbak kunt leggen, dan koop ik dit als cadeau voor dierendag. Maar wil je iets anders doen voor jouw huisdier voor dierendag, dan zette ik mijn vijf gaafste cadeau’s voor dierendag voor je neer.

Cadeau voor dierendag

Een relaxte hangplek voor jouw huisdier

Ik weet niet hoe dit bij jouw huisdier werkt, maar mijn katten gaan normaal gesproken overal liggen, behalve op alles wat ik speciaal voor ze heb gekocht. Maar sommige plekjes voor jouw huisdier zien er dan wel weer heel tof uit in de woonkamer.

Wat denk je van een macramé ligplekje, helemaal in de stijl van de macramé planten potten hangers. Ik denk dat zelfs mijn katten hier enthousiast van worden.

Of een gezellig knuffelhol voor jouw (kleine) hond, waar hij lekker in weg kan kruipen.

Een succesverhaal in ons huis is de radiatorhangmat. Je bevestigt deze met haken aan jouw radiator en jouw huisdier kan deze winter lekker warm tegen de verwarming aan relaxen.

Toen onze katten nog heel klein waren, pasten ze samen in één hangmat. Twee bolletjes wol lekker warm tegen elkaar. Zo schattig!

Spelen, spelen, spelen

Alle dieren (en kinderen trouwens ook) houden ervan: spelen! Dus waarom niet jouw huisdier verrassen met speelgoed als cadeau voor dierendag?

Heb jij een super actieve hond die niet genoeg krijgt van rennen? Denk dan eens aan een Agility set, waarmee je een parcours uit kan zetten voor jouw hond waar hij behendig door- en overheen kan klauteren.

Maar ook een stevig beertje met een binnenkant van sterk touw kan voor jouw hond een leuke uitdaging zijn.

Katten zijn wat simpeler met speelgoed, want zo lang het klein is en ermee gegooid kan worden, is het al gauw goed. Wij halen een set met een heleboel muisjes en balletjes. Kunnen ze goed op jagen.

Een nieuwe krabpaal

Als je een kat hebt, is een krabpaal zeker geen overbodige luxe. Als je tenminste jouw meubels heel wilt houden. Wij hebben zelf deze, die ik elk jaar opnieuw bekleed met sisaltouw.

Maar sommige krabpalen zijn zo on-ge-loof-lijk lelijk en passen bijna niet in een leuk interieur. Gelukkig heeft ‘Designed by Lotte’ een aantal super gave krabpalen ontworpen die wel een mooi plekje verdienen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een krabpaal die er uit ziet als een cactus? Of eentje die de vorm heeft van een klos garen?

Als mijn krabpaal het ooit echt begeeft en niet meer te herstellen is, dan ben ik zeker van plan een krabpaal van ‘Designed by Lotte’ te halen.

Snoep en koekjes

Mijn katten worden er helemaal wild van, maar volgens mij geldt dat voor alle huisdieren: snoepjes of koekjes. Het zijn toch net mensen. Voor mijn katten is dit zeker het perfecte cadeau voor dierendag.

Jouw parkiet maak je blij met een knaagbal met vruchten en zaden erin jouw hond houdt van een lekker bot om op te kauwen en mijn katten worden helemaal wild van kauwstokjes. Ze vechten er bijna om.

Maar de echte snackers zijn toch wel de knaagdieren. Die houden van -je raadt het nooit- knagen. Jouw cavia heeft graag een knabbelrol, terwijl je een hamster blij maakt met een tarwe-stengel. En heb je ooit een konijn een knaagdierbroodje zien eten? Te schattig.

Design voerbakjes

De meeste mensen hebben een standaard voerbak en waterbak staan voor hun huisdier. Maar wil je iets wat beter past bij jouw interieur, dan zijn er ook hele leuke design voerbakken te koop.

Een van mijn katten had er een handje van om de waterbak omver te gooien, over het laminaat heen. Niet leuk. Maar nadat we een drinkfontein aanschaften, was dat helemaal over. En omdat hier maar liefst 3 liter water in kan, hoef ik me nooit zorgen te maken of de katten wel genoeg te drinken hebben.

Ga je regelmatig met jouw hond weg? Neem dan een voer- en water bak voor op reis mee. Gemakkelijk in en uit te klappen, dus zo weer opgeborgen.

Ik verwen mijn katten graag op Dierendag, want voor mij zijn het echt mijn eerste babies (voordat Penny er was). En jij?

Deze post bevat affiliate links naar Xenos, Welkoop, Bol.com en Zooplus. Dat betekent dat wanneer jij op een van de links klikt en hier iets bestelt, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt natuurlijk niets extra. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.