Verkooptips voor verkopen op Marktplaats

Waarom zou je jouw oude producten die je niet meer gebruikt zomaar weggooien als je er iemand anders blij mee kunt maken én zelf een zakcentje kunt verdienen? Ik kan geen reden bedenken… Maar hoe haal je het meest optimale uit jouw verkoop op Marktplaats? Ik geef je verkooptips voor het verkopen op Marktplaats.

Verkooptips voor verkopen op Marktplaats - One Broke Girl (onebrokegirl.nl)

Zet altijd biedingen aan, maar vermeld jouw prijs wel!

Marktplaats is een soort tweedehands winkel. Natuurlijk zijn er ook gloednieuwe producten te vinden, maar de kracht zit hem echt in de tweedehands markt. En voor producten die niet meer gloednieuw zijn, wordt vaak onderhandeld. Het geeft kopers een goed gevoel als ze af kunnen dingen. Als ik bijvoorbeeld graag € 20,- voor een product wil ontvangen, zet ik de prijs op € 30,-. Maar er mag gewoon geboden worden. Vaak is het eerste bod dan al de € 20,- waar ik naar op zoek ben. Wanneer je de prijs vermeldt, voorkom je dat je ‘onzinbiedingen’ krijgt, van bijvoorbeeld € 1,- voor een televisie.

Maak hele goede foto’s

Wanneer je meer dan 3 duidelijke, lichte foto’s bij jouw advertentie plaatst, gaat de kans dat je het voor een leuk bedrag verkoopt ontzettend omhoog. Bij wazige foto’s krijgen mensen een slecht gevoel. En als er maar één foto te vinden is, denkt men al vaak dat er iets aan de hand is met het gedeelte wat je niet ziet.

Verzin een sterke titel

Je wilt graag dat de kopers van de artikelen jouw product kunnen vinden. Het is daarom belangrijk om een titel te verzinnen waarmee jouw product vaak naar voren gaat komen. Niet iedereen zoekt namelijk op dezelfde manier naar een product.

Slechte titel: “keukentje”
Goede titel: “IKEA Duktig keukentje hout met accessoires”

De markt ‘timen’

De markt van vraag en aanbod is behoorlijk voorspelbaar. Tuinsets verkopen super goed vanaf de lente, je verkoopt jouw slee het beste als het sneeuwt, en kinderspeelgoed gaat vlak voor Sinterklaas heel hard. Als je wat extra opbergruimte in jouw huis hebt, kun je door hierop in te spelen een leuk zakcentje verdienen.

Denk eens goed na over wat jij op welk moment zou willen kopen, en ga precies omgekeerd werken bij het aankopen. Dus koop die slee in juli, en haal die tuinset op in december. Als deze een leuke prijs had, haal je jouw inleg er gegarandeerd uit!

Vorige maand had ik als doel om € 250,- te verdienen met spullen verkopen op Marktplaats. Dat is gelukt! Maar liefst €45,hiervan verdiende ik -dus na aftrek van de kosten- door spullen te verkopen die ik eerder voor een lagere prijs heb aangeschaft.

Plaats jouw advertentie op het juiste moment

Wanneer je jouw advertentie plaatst, komt deze bovenaan in de lijst te staan. Het is dus fijn als dat ook het moment is waarop heel veel mensen naar producten aan het zoeken zijn. Wanneer je jouw advertentie plaatst op vrijdagavond (vlak voor het weekend), is de kans vele malen groter dat hij verkoopt dan als je deze op maandagochtend pas neerzet. Ook vlak na het avondeten op een doordeweekse dag is een ideaal moment.

Gratis producten doorverkopen

In deze periode werkt deze tip helemaal niet goed -want Corona-, maar normaal gesproken is dit wél een topper: gratis producten vinden, ophalen en doorverkopen. Marktplaats heeft een functie in de app die ‘Kijk in jouw buurt’ heet. Hiermee kun je zien wat mensen in jouw buurt op Marktplaats hebben gezet. Ook kun je extra filters toevoegen, om op specifieke producten te zoeken.

Ik zet deze filter eens in de zo veel tijd eens op ‘gratis’ en kijk wat er in de regio Eindhoven -waar ik woon- allemaal gratis af te halen is. Je komt dan sowieso tegels voor in de tuin tegen, of zwart zand, maar soms ook kleine pareltjes die mensen gewoon graag kwijt zijn, maar waar wél waarde in zit.

Zo haalde ik het verjaardagscadeau van mijn dochter -een poppenhuis van Frozen, met meubeltjes- gratis op. Ook heb ik vaak geluk met kinderspeelgoed, waarvoor veel mensen toch wel iets willen geven.

Let wel op dat als je iets gratis gaat ophalen met de auto, je ook de benzinekosten meerekent in de ‘gratis’ prijs.

Wat is jouw gouden tip voor verkopen via Marktplaats?

One Comment on “Verkooptips voor verkopen op Marktplaats”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.