Welke ‘side hustles’ vanuit huis leveren jou een extra zakcentje op?

Afgelopen maand had ik mezelf als doel gesteld om € 250,- te verdienen met ‘side hustling’. Dat betekent dat je buiten je normale baan om wat extra inkomsten probeert binnen te halen. Vol goede moed ben ik aan van alles begonnen, maar toen kwam Corona en mochten we niet zomaar meer naar buiten. Gelukkig heb ik het bedrag wel behaald, en het inspireerde me om te schrijven over de ‘side hustles’ waarmee je geld kunt verdienen vanuit jouw eigen huis!

Jouw oude spulletjes en kleding verkopen

In de periode dat je het huis niet uit mag, kan dit best lucratief zijn. Ik heb een heleboel oude spullen van mijn dochter kunnen verkopen via Marktplaats de afgelopen maand. Vooral buitenspeelgoed doet het erg goed momenteel! Ook in tijden van Corona kun je contactloos verkopen door vooraf de betaling te vragen via de Marktplaats betaal-tool, en vlak voordat het product wordt opgehaald, deze in de voortuin te zetten. Ideaal!

Voor het verkopen van (merk)kleding ben ik minder fan van Marktplaats. Voor mijn gevoel kun je daar vooral alleen bulk-pakketten met oude kleding goed slijten. Hiervoor gebruik ik Vinted, en ik heb ook goede verhalen gehoord over United Wardrobe.

Oppassen op afstand

Toen we in maart nog wel naar buiten mochten, heb ik me direct ingescheven bij een website die zich richten op oppassen: Oppassen.nl. Ik heb zelf een kleintje, maar aangezien mijn man elke avond thuis is, leek het me een goed plan om op andere kindjes te passen als mijn eigen dochter slaapt en zo een centje bij te verdienen. Ik kwam al snel in contact met een leuke moeder waar ik een kennismakingsgesprek mee had gepland. Maar helaas, toen kwam Corona om de hoek kijken. Ik heb dat kennismakingsgesprek dus voorlopig even uitgesteld.

Maar wat ik wel heel erg leuk vind, is dat Oppassen.nl er direct op heeft ingespeeld. Je kunt je namelijk aanmelden als ‘virtuele oppas’. Via bijvoorbeeld Skype kun je helpen met huiswerk, of een oogje in het zeil houden, terwijl de ouders natuurlijk ook gewoon thuis zijn. Super leuk idee!

Enquêtes invullen

Er zijn heel veel verschillende websites waar je enquêtes kunt invullen voor een klein bedrag per enquete, maar voor mij is EuroClix / Panelclix favoriet. Dat komt omdat je daar niet alleen een bedrag krijgt wanneer je een enquête invult, maar ook als je online winkelt en je eerst via hun website de link aan klikt. Zo krijg je steeds een percentage van jouw aankopen terug als ‘Clix’-tegoed, wat je vanaf een bepaalde hoogte kunt laten uitbetalen voor keiharde knaken. Aangezien ik echt een online shopper ben, is dit voor mij best lucratief.

Als je je aanmeldt via mijn ‘referral’ link, krijg je een welkomstbonus van 150 Clix (€ 1,95). En ik ontvang hetzelfde aantal Clix als jij. Zo helpen we elkaar!

Aanbiedingen bij webshops

Zelfgemaakte spulletjes verkopen

Ben jij een ster in het haken van leuke knuffeltjes, of naai jij prachtige beddenspreien in elkaar? Super goed! Je kunt deze zelfgemaakte producten gemakkelijk verkopen via Etsy. Hier heb je een groot bereik, want de hele wereld kan jouw producten kopen. Je betaalt een klein bedrag van elk verkocht product aan Etsy zelf, en steekt na verzending van het product alle winst in eigen zak.

Maak een training of schrijf een e-book

Ben je niet zo’n ster in het maken van fysieke producten, maar heb jij heel veel kennis die je graag wilt delen voor een leuk bedrag? Denk dan eens aan het maken van een training. Op de website van Udemy kun je jouw training uploaden en voor een leuk bedrag aanbieden aan de hele wereld. Vooral als je de training in het Engels maakt, kun je hier een leuk zakcentje mee verdienen.

Als je liever een e-book schrijft, dan kun je deze ook verkopen via Bol.com. Zelfs al is het geen bestseller van 1.000 pagina’s, dan kun je als je het voor een klein bedrag aanbiedt, toch een leuk publiek bereiken.

EreadersEreaders

Wat doe jij om vanuit huis aan extra geld te komen?

Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets aanschaft, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt natuurlijk niets extra. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.

One Comment on “Welke ‘side hustles’ vanuit huis leveren jou een extra zakcentje op?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.