Voor mij is besparen op mijn boodschappen ondertussen een soort tweede natuur. Maar dat is niet voor iedereen zo. Dus ik geef je de heilige graal van de boodschappen bespaartips met mijn 45 beste tips voor 2024!
In dit artikel...
- 1. Online boodschappen doen
- 2. Sla aanbiedingen groot in
- 3. Neem jouw bonuskaart mee
- 4. Ga naar verschillende supermarkten
- 5. Betaal cash
- 6. Doe jouw boodschappen alleen
- 7. Geef voorraad aanbiedingen een eigen budget
- 8. Plan vooruit
- 9. Gebruik jouw vriezer optimaal
- 10. Kook zonder pakjes en zakjes
- 11. Spaar koopzegels
- 12. Koop huismerken
- 13. Ga naar een budgetsupermarkt om te besparen op boodschappen
- 14. Combineer kortingen
- 15. Doe één keer in de week boodschappen
- 16. Maak een weekmenu
- 17. Niet met honger naar de supermarkt
- 18. Ga mysteryshoppen
- 19. Kook voor meerdere dagen
- 20. Vergelijk supermarkten én drogisten
- 21. Verlaag de hoeveelheid vlees in jouw gerechten
- 22. Verkoop gratis spaarzegels
- 23. Neem een boodschappenlijstje mee om te besparen op jouw boodschappen
- 24. Maak het zelf!
- 25. Kijk eerst wat je nog hebt
- 26. Let op de houdbaarheidsdatum
- 27. Start een moestuin
- 28. Maak een boodschappen budget
- 29. Combineer ingrediënten voor verschillende recepten
- 30. Snijd groenten, fruit, kaas en vlees zelf
- 31. Gooi minder weg en je gaat ongemerkt besparen op boodschappen
- 32. Eet eens per week vegetarisch
- 33. Ga heel vroeg of juist heel laat naar de supermarkt
- 34. Leg snacks in de auto
- 35. Let op de prijs per kilo
- 36. Kliekjesdag
- 37. Geef jezelf een uitdaging en ga besparen op de boodschappen
- 38. Koop geen onnodige aanbiedingen
- 39. Gebruik cashback apps voor gratis producten
- 40. Eet met het seizoen mee
- 41. Maak gebruik van houdbaarheidskortingen
- 42. Controleer altijd jouw bonnetje en blijf besparen op jouw boodschappen
- 43. Stuur jouw bonnetjes in voor geld terug
- 44. Of regel jouw cashbacks automatisch
- 45. Laat je informeren!
- Als je nú nog niet kunt besparen…
Nou hoef je echt niet elke week alle supermarkten af, ben je gek. Wissel jouw vaste supermarkt een keer per maand eens in voor een andere supermarkt waar ze op dat moment een goede aanbieding hebben. Scheelt je een hoop geld!
5. Betaal cash
Wanneer je met écht geld betaalt in plaats van een plastic kaart door een apparaat te halen, geef je minder uit. Het voelt zo veel echter en je krijgt zelfs een beetje angst over of je wel genoeg geld hebt. Daardoor koop je alleen wat je echt nodig hebt.
Probeer maar eens! Ik was zelf ontzettend verbaasd dat het zelfs bij mij werkt om te besparen op boodschappen.
6. Doe jouw boodschappen alleen
Het is veel gemakkelijker om je aan jouw plan (jouw boodschappenlijstje) te houden als je niet jouw hele gezin meeneemt die allerlei dingen bedenken die ook wel lekker zijn. Kinderen meenemen is helemaal lastig, want alle boodschappen die gericht zijn op kinderen, staan ook op kinder-ooghoogte.
Niet mogelijk om alleen te gaan? Geef dan iedereen in het gezin een taak. Laat jouw partner de kar duwen -en de boodschappen zelfscannen- en jouw kinderen één voor één de boodschappen zoeken in de winkel en naar de kar brengen. Zo worden ze minder snel afgeleid door die gave Paw Patrol koekjes waar ze langs rennen.
7. Geef voorraad aanbiedingen een eigen budget
Om goede voorraad aanbiedingen in te kunnen slaan op het beste moment, moet je daar natuurlijk ook geld voor hebben. Geef jezelf dus een budget voor voorraad. Zelf houd ik 20% van mijn maandbudget apart voor dit soort aanbiedingen.
Kom je geen goede aanbieding tegen? Dan bewaar je het geld voor later. Maar heb je wel een prachtige aanbieding gezien? Dan kun je direct groot inslaan zonder dat je de rest van de maand niet meer uit komt met jouw gewone boodschappen.
8. Plan vooruit
Geef jij in de komende maand een feestje? Of is pasen of kerst in aantocht? Dan weet je dit al lang van tevoren. Houd in de weken ervoor de aanbiedingen in de gaten en haal wat jij voor een goede prijs kunt krijgen alvast in huis. Scheelt je een flinke duit.
9. Gebruik jouw vriezer optimaal
Dat je vlees in een grootverpakking kunt kopen en in kleinere porties kunt invriezen is algemeen bekend. Maar wist je dat je een stuk kaas of overgebleven wraps ook kunt invriezen?
Stiekem kun je veel meer invriezen dan je denkt. Hiermee verleng je de houdbaarheid van producten én kun je veel meer op voorraad houden.
10. Kook zonder pakjes en zakjes
De kruidenmixen van Maggi, Knorr en Honig zijn natuurlijk hartstikke handig. Een lekker smaakvol recept op tafel in een handomdraai. Maar deze pakjes en zakjes zijn super duur in verhouding tot wat je ervoor krijgt.
Vaak zitten deze pakjes en zakjes vol met goedkope kruiden zoals zout en paneermeel. Een lekkere kruidenmix kun je echt prima zelf maken. En veel wereldgerechten zijn in no-time op tafel te zetten zónder een pakje of zakje. Niet alleen besparen op boodschappen dus, maar ook nog eens heel lekker koken.
Toch een beetje lastig? Dit kookboek helpt je vooruit!
11. Spaar koopzegels
Een van de meest lucratieve manieren om geld te sparen is door altijd Ja! te zeggen tegen koopzegels. Je koopt deze zegels voor een bepaald bedrag en wanneer je jouw spaarkaart vol hebt, lever je deze in voor jouw inleg + rente. Bij sommige supermarkten krijg je zelfs 50% rente. Dat rendement haal ik met mijn beleggingen nog niet eens.
De meest lucratieve winkel om koopzegels te sparen is op dit moment Albert Heijn, als je een Albert Heijn Premium abonnement hebt.
12. Koop huismerken
Wist je dat veel huismerken in dezelfde fabrieken worden gemaakt als A-merken? Dat betekent dat je voor deze A-merken sowieso teveel geld uitgeeft. Bij de meeste huismerken proef je geen verschil, dus probeer gewoon eens het huismerk.
Als het bevalt, ben jij aan het besparen op jouw boodschappen zonder concessies te doen op jouw wensen.
13. Ga naar een budgetsupermarkt om te besparen op boodschappen
Het is zo fijn om lekker naar de Jumbo of Albert Heijn te gaan. Ze maken van boodschappen doen bijna echt een uitje.
Hoewel ik heel vaak hoor dat je bij Albert Heijn net zo goedkoop boodschappen kunt doen als bij Lidl, wil ik je even uit die droom helpen. Aldi en Lidl zijn sowieso goedkoper dan Albert Heijn als je elke week daar jouw boodschappen doet en vaak dezelfde dingen koopt.
Natuurlijk heeft Albert Heijn regelmatig super goed aanbiedingen. Maar ik heb dit meerdere malen getest en vrijwel altijd ben ik veel goedkoper uit bij Lidl.
De besparing ligt tussen de 6% en 15%. Dat scheelt je dus tussen de € 312,- en € 780,- per jaar als je elke week voor 100 euro boodschappen doet.
Flink besparen op jouw boodschappen doe je dus nog steeds bij de budgetsupermarkt.
14. Combineer kortingen
Waar je in Amerika of zelfs in België kunt extreme couponen en allerlei kortingen kunt combineren, kan dit in Nederland vaak niet. Maar het kan wél op producten die in de bonus zijn én een 35% korting sticker hebben gekregen vanwege de houdbaarheid.
Zo stapel je dus de korting die je krijgt en neem je het wel heel goedkoop mee.
15. Doe één keer in de week boodschappen
Hoe minder je naar de supermarkt gaat, hoe minder je koopt. Elke keer dat je een supermarkt inloopt, word je verleid om allerlei extra producten mee te nemen. Door een keer in de week de grote weekboodschappen te halen, word je ook maar één keer verleid.
16. Maak een weekmenu
Weten wat je wanneer wilt eten zorgt ervoor dat je gemakkelijker kunt plannen wat je nodig hebt tijdens jouw weekboodschappen. Ook hoef je in de avond niet meer na te denken over wat je gaat eten vandaag. Win-win!
Een goed weekmenu gaat niet alleen over avondeten, maar laat ook zien wat je wilt eten voor ontbijt of lunch én welke snacks en dranken in jouw huis graag gebruikt worden.
17. Niet met honger naar de supermarkt
Even een inkoppertje tussendoor… Als jij met honger naar de supermarkt gaat, word je veel meer verleid om lekkere dingen te kopen dan wanneer je goed hebt gegeten. Jouw brein werkt gewoon zo simpel.
Dus doe jezelf een lol en eet iets voordat je de supermarkt in loopt. Dat is pas makkelijk besparen op jouw boodschappen.
18. Ga mysteryshoppen
Er zijn verschillende bedrijven die het heel gemakkelijk maken om te gaan mysteryshoppen tijdens jouw supermarktbezoek en zo een zakcentje bij te verdienen. Je hoeft vaak alleen maar vragen te beantwoorden en wat foto’s te maken en klaar!
Probeer eens wat taken uit via Roamler of SmartSpotter en vul jouw boodschappenbudget weer aan tijdens het shoppen.
19. Kook voor meerdere dagen
Vroeger was het heel normaal om te koken voor meerdere dagen en twee dagen achter elkaar hetzelfde te eten. Maar nu zijn we wat meer verwend en willen we elke dag iets anders. Toch bespaart het je een hoop geld en tijd om voor meerdere dagen tegelijk te koken.
Geen zin om twee dagen hetzelfde te eten? Kies dan iets wat je in kunt vriezen. Maak bijvoorbeeld een lekkere lasagne in glazen ovenschaal die je ook kunt invriezen -die van Ikea met deksel zijn geweldig- of een verrukkelijke pastasaus.
20. Vergelijk supermarkten én drogisten
Aanbiedingen en prijzen vergelijken tussen supermarkten is sowieso een slim idee. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat sommige producten juist goedkoper zijn bij de drogist? Vooral voor A-merk non-foodproducten zoals wasmiddel of vaatwastabletten betaal je in de supermarkt echt te veel.
Houd liever de aanbiedingen bij Kruidvat goed in de gaten en houd jouw ogen open voor de speciale koopavonden waar je -ook online- extra korting krijgt op jaarboxen vol vaatwastabletten. Je gaat zo een hoop geld besparen op jouw boodschappen.
21. Verlaag de hoeveelheid vlees in jouw gerechten
Wist je dat je maar 100 tot 125 gram vlees, vis, kip of eieren per dag nodig hebt om jouw voedingsstoffen hiervoor binnen te krijgen? Toch eten veel mensen bij het avondeten al 200 gram vlees. Tel daarbij de vleeswaren en dat lekker gekookte eitje eens op en je ziet dat er veel te veel vlees gegeten wordt. En dan is vlees ook nog hartstikke duur.
Het verlagen van de hoeveelheid vlees is niet bij elk gerecht even gemakkelijk. Het verschil tussen een biefstuk van 200 gram of een biefstukje van 75 gram valt namelijk best wel op.
Maar er zijn genoeg gerechten waarin het niet opvalt. Denk eens aan het gehakt in pastasaus of chili con carne, of stukjes kipfilet in een wokgerecht. Als je dat vervangt voor extra groenten of bonen, dan heb je niet eens door dat je minder vlees eet. Alleen in jouw portemonnee.
22. Verkoop gratis spaarzegels
Bij veel supermarkten krijg je gratis spaarzegels, moestuintjes of voetbalplaatjes. Je kunt deze natuurlijk heel lief weggeven, maar als je op een geldmissie bent kun je ook overwegen om ze te verkopen. Op Marktplaats is er een levendige handel in de populaire zegels en plaatjes. Hier ben je jouw zegels zo kwijt!
23. Neem een boodschappenlijstje mee om te besparen op jouw boodschappen
Echt een van de gemakkelijkste manieren om te besparen op boodschappen is deze. Neem een boodschappenlijstje mee. Zo zorg je ervoor dat je meeneemt wat je nodig hebt, maar vooral dat je laat liggen wat je niet nodig hebt.
Hoeveel potjes kaneel heb jij in jouw kast staan, omdat je niet meer zeker wist of je het nog wel had? Guilty!
Een boodschappenlijstje is jouw houvast.
24. Maak het zelf!
Het is zo lekker gemakkelijk. Een maaltijdsalade meenemen van de supermarkt, of even een maaltijd in de magnetron gooien. Maar echt ‘waar voor je geld’ is het natuurlijk niet. Een maaltijdsalade maak je super gemakkelijk zelf en vind je de magnetronmaaltijden nou echt zo lekker?
Zorg ervoor dat je altijd iets lekker in jouw vriezer of koelkast hebt liggen waarmee je in no-time een gezonde maaltijd maakt.
25. Kijk eerst wat je nog hebt
Elke week dezelfde standaard dingen meenemen gebeurt in heel veel huishoudens. Maar als jij goed bent in het aanleggen van een voorraad, dan heb je ook genoeg in huis om nog mee te koken.
Geef jezelf minimaal een keer in de maand een voorraad-challenge, waarbij je de hele week zo veel mogelijk uit jouw voorraad opeet. Zo gaat het niet over de datum en bespaar jij een week lang geld.
26. Let op de houdbaarheidsdatum
Over datums gesproken… Neem de houdbaarheidsdatum die op producten staat met een korreltje zout. Op de verpakking van jouw boodschappen vind je namelijk verschillende vormen van houdbaarheidsdatums.
Alleen de TGT (te gebruiken tot) datum is een super belangrijke voor voedselveiligheid. Ga je daar overheen? Dan kan het gevaarlijk worden om het product te eten. Je vindt deze TGT-datum bijvoorbeeld op vlees of vis.
Maar bij de THT (ten minste houdbaar tot) datum geldt dit niet! Je kunt deze producten ten minste (ongeopend) bewaren tot deze datum, maar daarna kun je het nog prima gebruiken naar eigen inzicht. Zo is pasta en rijst nog jaren na de THT-datum te gebruiken.
Gebruik jouw neus en ogen om te zien wat je van een ‘over de datum’ product vindt, voordat je het de prullenbak in gooit.
27. Start een moestuin
Pas wanneer je zelf start met een moestuintje, ga je zien hoe duur de supermarkt eigenlijk is. Het meest overduidelijk is dat bij kruiden, waar je een enorm bedrag betaalt voor een plantje verse munt -die na een week dood is-, terwijl munt bijna een onkruid is, zo hard als het groeit.
Nou hoef je echt niet meteen vol gas een volkstuin te gaan inrichten, maar groei gewoon eens een paar kruidenplantjes of houd het bij heel gemakkelijke groenten zoals sla, radijs of courgette. Niet alleen leuk om te doen, maar ook een leuke manier om te besparen op de boodschappen.
28. Maak een boodschappen budget
De grootste reden waarom mensen teveel geld uitgeven in de supermarkt, is omdat ze überhaupt geen idee hebben wat ze uitgeven en zichzelf geen budget hebben gegeven. In de basis maakt het helemaal niet zo veel uit hoe veel je uitgeeft in de supermarkt, zo lang je er zelf maar tevreden mee bent én het kunt betalen.
Door jezelf het inzicht te geven over hoeveel je nou eigenlijk uitgeeft en jezelf een budget te geven wat daarbij past, schrap je onnodige aankopen.
Vind je het lastig om te bepalen wat een goed boodschappenbudget is? Doe dan mee met de cursus Fix Jouw Financiën, waar we je alles leren over besparen op boodschappen en jouw vaste lasten, én we samen een budget maken waar je je wel aan kunt houden,
29. Combineer ingrediënten voor verschillende recepten
Elke dag iets anders willen eten is natuurlijk prima, maar door op een slimme manier ingrediënten te combineren, hoef je niet heel veel verschillende dingen te kopen. De basis die je maakt voor spaghetti bolognese -tomaat, gehakt, ui- is behoorlijk hetzelfde als voor chili con carne. Dus zijn de tomaten deze week in de aanbieding? Ga je dan eens te buiten aan allerlei recepten met tomaat.
Zo ga jij besparen op boodschappen en hoef je niet eens te verzinnen wat de basis is voor jouw gerechten deze week.
30. Snijd groenten, fruit, kaas en vlees zelf
Alle voorgesneden producten zijn duurder dan de varianten die je nog zelf moet snijden. Logisch ook, want het werk is al voor je gedaan.
Maar voorgesneden producten hebben nog een ander nadeel… Want ze blijven minder lang houdbaar dan de niet gesneden variant. Het schilletje van fruit beschermt het fruit bijvoorbeeld voor bederf. Maar ga je erin snijden, dan begint het bederfproces direct.
Dus slijp die messen maar een keer en haal de kaasrasp uit de kast. Dit kun je prima zelf.
31. Gooi minder weg en je gaat ongemerkt besparen op boodschappen
De gemiddelde Nederlander is door de jaren heen steeds meer weg gaan gooien. We nemen te veel verse groenten en fruit mee uit de supermarkt en kunnen die later in de week in de prullenbak kieperen. Jammer.
Ik maakte me hier ook schuldig aan toen ik nog flink uitgaf aan mijn boodschappen. Maar door goed te kijken naar wat we écht gebruiken, schrapte ik supersnel een flink bedrag uit mijn boodschappenbudget. En ik hoef er dus niets voor te laten.
32. Eet eens per week vegetarisch
Vlees is duur. Hartstikke duur. En ook helemaal niet per se gezond. Probeer gewoon een keer in de week een vegetarisch gerecht uit. Dat kan zo simpel zijn als het gehakt in jouw chili con carne te vervangen voor refried beans. Je bent niet verplicht om een op vlees lijkend stukje vegetarisch eten te kopen. Experimenteer met groenten, kazen en verschillende soorten bonen. Misschien zit een van jouw nieuwe favoriete recepten er wel tussen.
33. Ga heel vroeg of juist heel laat naar de supermarkt
In elke supermarkt is dit anders, dus dit zul je zelf moeten testen. Maar in plaats van ‘gewoon rond de middag op zaterdag’ naar de supermarkt te gaan, kun je soms veel betere deals scoren door er super vroeg bij te zijn of juist vlak voor sluitingstijd te komen shoppen.
Dat zijn namelijk dé momenten waarop producten die bijna over de datum gaan worden afgeprijsd met een kortingsticker en jij flink kunt besparen op jouw boodschappen.
Bij Albert Heijn vind je in de ochtend het ‘brood van gisteren’, wat je voor € 0,50 kunt meenemen. Lidl geeft zijn broden voor € 0,25 weg én heeft in de koelingen vaste plekken waar het ‘bijna over de datum’ vlees te vinden is. En Jumbo heeft een speciale koeling waar ze al dit soort producten bij elkaar leggen. Handig.
34. Leg snacks in de auto
Hoe vaak ik tijdens een drukke dag van hot naar her mag rijden en met razende honger een tankstation instap om even wat snelle suikers te scoren…
Maar in het tankstation is alles op z’n minst dubbel zo duur als in de supermarkt. Snacken is helemaal niet erg -ik ben geen dieetgoeroe hier-, maar zorg er dan voor dat je niet de hoofdprijs betaalt.
Leg wat lekkere snacks in de auto die niet kunnen smelten voor de snelle trek. Een zakje M&M’s, een doosje dropjes of een granenreep in jouw dashboardkastje doet wonderen.
35. Let op de prijs per kilo
Een aanbieding is niet altijd een aanbieding. Vooral Albert Heijn heeft daar wel eens last van. Je ziet bijvoorbeeld ‘2+3 gratis’ en denkt dan dat je een super aanbieding te pakken hebt. Maar in de meeste gevallen is dat helemaal niet zo.
Sorry als ik nu jouw bubbel lek prik en jij dacht dat je een superbespaarder was. (not sorry!)
Om te voorkomen dat jij hier in trapt, moet je altijd letten op de prijs per kilo, de prijs per wasbeurt of de prijs per liter. Als je voor jezelf in de gaten houdt voor welk laagste bedrag per kilo je het product eerder hebt gekocht, dan prik jij zo door dit soort marketing trucs heen. Zo ga je pas écht besparen op boodschappen.
36. Kliekjesdag
Heb jij na een heerlijke maaltijd nog wat over? Gooi dat dan niet meteen weg! Hartstikke zonde… Geef jezelf elke week een kliekjesdag, waarbij je allerlei dingen die je nog over hebt in een gerecht verwerkt, of gewoon vanalles wat door elkaar eet.
En houd daar meteen rekening mee in jouw weekmenu. Want op een van de dagen hoef je dus niet nog iets te kopen om te koken.
37. Geef jezelf een uitdaging en ga besparen op de boodschappen
Boodschappen doen komt voor de meeste mensen elke week terug en dat betekent ook dat je vervalt in gewoontes. En gewoontes, die zijn funest voor de portemonnee. Die automatische piloot zorgt ervoor dat je niet meer oplet.
Om jezelf wakker te schudden kun je jezelf een uitdaging geven. Denk bijvoorbeeld aan dat je een veel lager bedrag mag uitgeven aan boodschappen deze week. Of dat je een van jouw favoriete A-merk producten een keer vervangt voor een B-merk om te proberen. Het zijn allemaal kleine trucjes, maar deze tellen op naar grote bedragen.
38. Koop geen onnodige aanbiedingen
Hoewel gebruik maken van goede aanbiedingen en daarmee een voorraad opbouwen echt een top-tip is, is niet alles wat in de aanbieding is ook nódig. Eet jij het product helemaal nooit, koop het dan gewoon niet.
Dat geldt overigens ook voor als je een product gratis krijgt. Gratis kaas is nog steeds niet waardevol als jij helemaal geen kaas lust. Lekker laten liggen dus.
39. Gebruik cashback apps voor gratis producten
Ze bestaan nog steeds. De producten die helemaal gratis zijn. Minder dan vroeger, maar ze bestaan!
Gebruik de app van Scoupy en Woolsocks en houd in de gaten of er cashbacks zijn op producten die jij sowieso gebruikt, óf dat je zelfs een product gratis mag proberen. Ook de website van Nestlé heeft regelmatig leuke probeeracties met gratis producten.
En ken jij Roamler, van het mysteryshoppen? Daar hebben ze tegenwoordig ook een testpanel, waarbij je je in kan schrijven om specifieke producten te testen en hiervoor een review te schrijven. Perfect!
40. Eet met het seizoen mee
Ik hoor zo vaak dat mensen verbaasd zijn over de prijs van bepaalde groenten of fruit, terwijl deze op dat moment helemaal niet in het seizoen zijn…
Als jij aardbeien wilt eten in februari, dan koop maar meteen veel suiker en trek jouw portemonnee maar. Want aardbeien heten niet voor niets ‘zomerkoninkjes’. Deze zijn dus in de zomer het goedkoopst en het lekkerst.
Door qua groenten en fruit met het seizoen mee te eten, kun jij besparen op boodschappen én kun je gewoon genieten van aardbeien elk jaar. En nog lekker zoete ook.
41. Maak gebruik van houdbaarheidskortingen
Ik vertelde natuurlijk al over de ‘bijna over de datum’ bakken in de winkels, maar er zijn nog meer manieren om gebruik te maken van korting vanwege de houdbaarheid.
Zo kun je elke dag boxen bestellen bij Too Good To Go, waarin winkels hun (meestal verse) producten voor een gereduceerd tarief van de hand doen.
Meestal weet je niet wat er in zo’n box zit, maar sommigen hebben wél een thema. De Groente & Fruit box van Lidl heeft bijvoorbeeld alleen groente en fruit. Had je vast nooit geraden.
Ook Albert Heijn heeft sinds vorig jaar een vergelijkbaar systeem, de Overblijvers. Hier kies je ook een themabox en die mag je voor een klein bedrag ophalen.
42. Controleer altijd jouw bonnetje en blijf besparen op jouw boodschappen
Newsflash. Kassadames en -heren zijn ook maar gewoon mensen. En de prijs die in de computer staat, wordt ook gewoon door mensen ingevoerd. Een foutje is zo gemaakt. Zorg ervoor dat je vóórdat je de winkel verlaat jouw bonnetje controleert.
Dat geldt trouwens niet alleen voor boodschappen, want ook bij de drogist en het tuincentrum heb ik zo tientallen euro’s terug gekregen.
43. Stuur jouw bonnetjes in voor geld terug
Niet alleen de winkels waar jij daadwerkelijk shopt zijn geïnteresseerd in jouw koopgedrag, maar andere bedrijven ook. En die betalen daar -een beetje- voor. Zo kun je jouw kassabon van Lidl en Aldi insturen via Storewards (of gebruik via iPhone de code mb10x voor 1.000 extra punten).
De kassabon van Action zoeken ze regelmatig bij Roamler.
Kleine moeite, groot gewin.
44. Of regel jouw cashbacks automatisch
Vorig jaar lanceerden er twee platformen waar je automatisch cashback krijgt op aankopen die je gewoon in de winkel doet met jouw pinpas. Scoupy en Woolsocks. Je koppelt jouw bankpas aan hun apps en zo gauw als je bij aangesloten winkels betaalt, krijg jij keiharde knaken.
Ik heb ze natuurlijk lekker allebei aan staan, waardoor ik soms zelfs dubbel geld krijg. Lekker!
45. Laat je informeren!
De meeste weken van het jaar deel ik de beste aanbiedingen van de week op Instagram en Tiktok. Maar er zijn hele websites die vol zitten met mensen die dit in de gaten houden. Denk een aan de app van Pepper.com, of de website van Gierige Gerda.
Je zit zo bovenop de deals die langskomen en weet direct of je moet gaan rennen of het moet laten gaan. Gebruik de inzet van anderen om jouw eigen boodschappenbon te verlagen.
Als je nú nog niet kunt besparen…
Vijf-en-veertig tips om te besparen op boodschappen. Volgens mij heb ik nog nooit zo’n lang artikel geschreven. Maar toch is besparen op de boodschappen niet voor iedereen even gemakkelijk.
Daarom is er nu het One Broke Girl membership en in januari gaan we het hebben over…. Boodschappen!
Disclaimer
In dit artikel worden affiliate links gebruikt, waarvoor ik wellicht een vergoeding ontvang. Dit kost jou niets extra.
Mariska says
De gratis probeer en/of kortingsacties via tikkie vind ik ook zeer de moeite.
Remco Sluijk says
Leuke blog die zeker waardevol is voor iedereen die wilt besparen op zijn boodschappen. Ik heb zelf ook een artikel over aanbiedingen geschreven die ook relevant kan zijn en past bij dit onderwerp. Deze is te lezen op: https://boodschappenmetco.nl/supermarkt-aanbiedingen/
Jolanda says
Leuke tips. Nummer 14 gaat bij Hoogvliet niet meer op (misschien filiaal afhankelijk). Sinds een aantal maanden betaal je 65% van de oorspronkelijke prijs, waardoor deze vaak dichtbij de aanbiedingsprijs ligt. Bij de AH is ook niet meer standaard 35% korting, kan ook minder zijn.
Nummer 41, zijn er nog Lidl’s die via ToGoodToGo aanbieden? Mijn ervaring met TGTG is dat er vaak spullen bij zitten waar ik niets mee kan/heb. Vind het zonde van mijn geld, maar misschien ben ik te kieskeurig.
Ina says
Om op boodschappen te besparen maken wij mealplans met slyp.nl en bestellen dan voor de hele week. We kunnen zo ook de prijzen per supermarkt vergelijken en bestellen dan gewoon waar het het goedkoopst is.
Ramon says
Wat een fijne tips! Geld besparen lijkt soms zo’n uitdaging, maar met kleine aanpassingen kan je echt een verschil maken. Ik ga zeker eens kijken naar die boodschappenbudget-trucjes, want daar valt bij mij nog wat te winnen 😄. Bedankt voor de inspiratie! Groet Ramon van https://netto.nl