Elk jaar automatisch overstappen van energie leverancier zónder iets te doen

Zoals ik al eerder schreef zijn de energie tarieven op dit moment super laag, omdat de olie prijs heel laag is. Dat kan je wel € 400,- euro per jaar schelen! Maar toch stapt maar 20% van de Nederlanders elk jaar over. En dat is jammer, want die laten dus een hoop geld liggen. Ben jij ook een van deze Nederlanders en heb jij geen zin in al die rompslomp? Dan is er nu een oplossing: automatisch overstappen van energie leverancier zonder iets te doen.

Automatisch overstappen van energie leverancier

Waarom overstappen van energie leverancier?

Veel Nederlanders stappen niet over van energie leverancier omdat ze het te veel gedoe vinden en weinig opbrengst verwachten. Dat is niet waar. Want vrijwel alle energie leveranciers bieden een lager tarief aan nieuwe klanten dan aan vaste klanten, én je krijgt bij het overstappen een welkomstbonus die kan oplopen tot wel € 250,-. En het enige wat je daarvoor moet doen, is een jaar lang klant blijven en netjes jouw rekeningen blijven betalen. Maar het uitzoeken wat de beste energie leverancier is voor jou, kost natuurlijk wel wat tijd.

Een dienst die je helpt overstappen: WeSwitch.nl

Sinds kort bestaat er een bedrijf wat jou helpt om elk jaar over te stappen, zodat je wél de lusten hebt (een lager tarief en een welkomstbonus), maar niet de lasten (de administratieve rompslomp): WeSwitch.nl. Een gratis dienst, die elk jaar voor jou de overstap naar een nieuwe leverancier regelt.

Hoe meld je je aan?

Op de website WeSwitch.nl meld je je aan met jouw gegevens over jouw huidige energie maatschappij en jouw verbruik. Okay, okay, de eerste keer dat je gaat overstappen moet je dus wél iets doen. Het team van WeSwitch zoekt dan de beste tarieven voor jou uit en begint met de overstap. Vanaf het jaar daarop gebeurt alles zonder dat je iets hoeft te doen, dus ga je jaarlijks automatisch overstappen van energie leverancier terwijl je slaapt.

Wat nou als ik niet wil overstappen naar de maatschappij die ze hebben uitgekozen?

Je wordt door het gehele proces van overstappen geinformeerd over de status. Zo gauw de overstap in gang is gezet, heb je nog 14 dagen om dit te annuleren. Hierdoor wordt er niets gedaan wat jij niet wilt.

Hoe kan deze dienst gratis zijn?

Het team van WeSwitch ontvangt commissie wanneer jij overstapt naar een nieuwe energie leverancier. Jij betaalt hier niets extra voor.

Voor wie is deze dienst geschikt?

Als jij al jaarlijks jouw energie leverancier uitzoekt, en vergelijkt via bijvoorbeeld Pricewise, dan is deze dienst waarschijnlijk niets voor jou. Je geeft namelijk jouw keuzevrijheid uit handen. Maar ben jij een van de zogenaamde ‘loyale klanten’ die al jaren lang bij dezelfde energieleverancier zit? Dan betaal je waarschijnlijk te veel en kun je zeker profiteren van een dienst als deze. Er verandert voor jou heel weinig, alleen de leverancier van de energie én het saldo op jouw bankrekening (in positieve zin).

Gebruik ik WeSwitch zelf?

Hier kan ik heel eerlijk over zijn: nee. Ik stap jaarlijks zelf over, want ik ben natuurlijk best veel bezig met geld en heb dit dus standaard op mijn to-do lijstje staan. Maar ik vind het wel een heel interessant concept, omdat dit de mensen die nog nooit zijn over gestapt over de streep kan trekken om ook een besparen te realiseren.

Deze post is niet gesponsord door WeSwitch of op enige andere wijze geaffilieerd aan WeSwitch. Wel worden er andere affiliate links op deze pagina vertoond. Dat betekent dat wanneer jij op die links klikt en iets besteld, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt natuurlijk niets extra. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.

4 Comments on “Elk jaar automatisch overstappen van energie leverancier zónder iets te doen”

    1. Ik moet bekennen dat ik daar niet genoeg van af weet om dit te beantwoorden. Ik heb zelf geen stadsverwarming en ook (nog) geen zonnepanelen. Mijn verwachting is dat het vooral interessant is voor mensen die ook gas afnemen, maar zeker het onderzoeken waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.